2016. március 11., péntek

A Magyarok IX. Világkongresszusa Petőfi szellemiségét idéző címe: Élet vagy Halál

A Magyarok Világszövetsége Március 15-i, ünnepi rendezvényére Budapesten, az MVSZ székházában kerül sor 18 órai kezdettel. A rendezvény keretében elhangzik Patrubány Miklós márciusi nemzetpolitikai előadása is, amelynek címe:
A magyarság lényegének megnyilvánulása 1848. március 15-e forradalmi napján.

Az ünnepség keretében Publik Antal előadja Petőfi Sándor Nemzeti dal és Élet vagy Halál! című verseit.

A rendezvény második felében az MVSZ Petőfi Bizottságának vezetőinek részvételével kerekasztal beszélgetést folytatnak arról,  hogy hol tart Petőfi Sándor "hamvainak elhozása". Részvevők: Patrubány Miklós, Fuksz Sándor, az MVSZ elnökhelyettese, Dr. Drábik János, a Trianon Társaság elnöke, egyben az MVSZ Stratégiai Bizottságának elnöke, valamint Kiss Endre József, a Sárospataki Református Nagykönyvtár igazgatója, egyben az MVSZ Elnökségének tagja.
Az est befejező mozzanataként a nemzeti ünnep alkalmából a megjelenteket egy pohár borral köszöntik.

MVSZ Sajtószolgálat
8920ib/160311

<http://www.egipatrona.hu/mvsz/index.php/nyitolap/szja-1#.Uxp7BM6ghvI>
Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!
"A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot." (Alapszabály)
A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)
A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.
A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.
Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu  honlapon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése