2016. március 24., csütörtök

A Magyarok IX. Világkongresszusa évében Áldást osztó Jézus szobrára gyűjtenek Pilisszántón

Áldást osztó Jézus-szobor állítása a Magyarok IX. Világkongresszusa évében

A Pilisszántóért Egyesület, mely az elmúlt 10 évben meghatározó szerepet játszott a pilisszántói Boldogasszony Kápolna és a Csillagösvénynek elnevezett zarándokhely kialakításában, idén egy 3 méter magas, áldást osztó Jézus-kőszoborral szeretné kiegészíteni az egész Kárpát-medencére rálátó Pilis ezen szent helyét. A nemes szándékú rendezvényt beillesztették a Magyarok IX. Világkongresszusa évének eseményei közé.

A Magyarok IX. Világkongresszusát szervező Magyarok Világszövetsége és a Pilisszántóért Egyesület megállapodott az egyetemes magyar nemzet életének legjelentősebb eseménye, a Magyarok Világkongresszusa és a pilisszántói áldást osztó Jézus-szobor állítás összehangolásáról.


„A brazil néplélek állapotát a Riói Jézus-szobor ismertette meg a világgal. A magyarét az „Áldást osztó Jézus” tenné innen a magyarok szent hegyéről, a Pilisből!” – írja felhívásában Szőnyi József, a Pilisszántóért Egyesület elnöke.


Bővebb információ: www.pilisszantozarandokhely.hu címen.

http://www.pilisszantozarandokhely.hu/

MVSZ Sajtószolgálat
8939/160324

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.” (Alapszabály)
A Magyarok Világszövetségének létértelme abból fakad, hogy a magyar nemzet a XX. század két világháborúja következtében szétszakítottságban él, és a kommunista, majd a globalizációs és uniós erőtérben a magyar állam államközi egyezmények alávetettségében működik. (Alapszabály)
A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.
A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.
Az MVSZ Sajtószolgálat közleményei olvashatóak a www.mvsz.hu honlapon is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése