2016. március 21., hétfő

Mintegy félszázan vettünk részt a Vértes 71 Emléktúrán

A második világégés honvéd hőseire és áldozataira emlékeztünk

Rendkívül felemelő volt az elmúlt két évhez képest is 100%-os létszámnövekedést és soha nem tapasztalt átlagéletkor csökkenést hozó emlékező sereggel részt venni a - 2016. évben a Magyarok IX. Világkongresszusa társrendezvényeként  is megtartott - Vértes 71 Emléktúrán a Vértesben. A képek magukért beszélnek.


A Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete és a Fejér Szövetség által 3. alkalommal megrendezett emléktúrán mintegy 50 fő vett részt. A túra Csákberény, Kápolnapuszta, Kőhányáspuszta, Várgesztes, Vérteskozma és Kaszaptető helyszíneit, hősi honvéd síremlékeit és emlékműveit érintette. A Fejér Szövetség férfi kara és az Abai Atilla Király Gimnázium legénykórusa minden síremléknél két katonadallal emlékezett az elesett honvédekre, majd a koszorúk elhelyezése után a résztvevők egy-egy nemzeti imádságunk, himnuszunk éneklésével zárták az egyes helyszíneken a tiszteletadást. Az emléktúra a Herke porta vendéglátásában a saját készítésű ebéd (üstben főtt marhagulyás, kemencében sült búzalepény és a résztvevők saját termelésű borai) elfogyasztásával ért véget.
https://youtu.be/jlNDNkOI_Is
A 2015-ben avatott csákberényi emlékműnél
Köszönjük a főszervezőnek: Fórizs Józsefnek, aki neve napján szívünket, lelkünket töltötte meg melegséggel és a házigazdáknak, Kanizsay Zsoltnak, párjának, Herke Zitának és népes családjának, hogy az emléktúra végén az otthon és az étek melegségét is megérezve zárhattuk a megemlékezésünket.

Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete - Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése