2010. november 12., péntek

MÁÉRT, MIÉRT? - délvidéki Magyar Polgári Szövetség

A Magyarok Világszövetségét, amely alapító tagja a MÁÉRT-nak, nem hívták meg a hat év után újból ülésező testület munkálataira. Joggal felmerül a kérdés: MIÉRT? A kérdés annál is inkább választ követel, mert a MÁÉRT november 5-i tanácskozására egy sor olyan szervezet kapott meghívót, amelynek vezetői, mondhatni alig képviselnek valakit, hacsak nem valamely láthatatlan hálózat tagjai. Sajtószolgálatunk sorozatot indít, amelyben sorra bemutatja a MÁÉRT megkérdőjelezhető szereplőit és indokolatlan kirekesztettjeit. Ma a délvidéki Magyar Polgári Szövetséget mutatjuk be.

Délvidékről a számottevő legitimitással rendelkező Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) mellett meghívták a szebb időket megélt Vajdasági Magyar Demokrata Pártot (VMDP) is, amelynek mára jelentősége és befolyása elmarad a délvidéki Magyar Polgári Szövetségétől (MPSZ). Míg előbbit a Fidesz-barátként ismert Ágoston András vezeti, az MPSZ alapító elnöke Rácz Szabó László, aki jelenleg Zenta Önkormányzata Képviselőtestületének elnöke.

Az MPSZ tiltakozott a kirekesztése ellen, ám annak indokairól a Semjén Zsolt vezette szervezők még nem nyilvánultak meg. Addig is, amíg a hivatalos indoklás meg nem jelenik, felmerül egy kérdés: vajon nem azért mellőzték a Magyar Polgári Szövetséget, mert alapító elnöke, Rácz Szabó László 2002 óta tagja a Magyarok Világszövetségének?

Amennyiben így lenne, az eset kísértetiesen hasonlítana az Ausztráliai és Új-Zélandi Magyar Szövetség (AUZMSZ) mellőzéséhez, amelynek vezetője, a Canberrában élő Óvári Attila és családtagjai ugyancsak tagjai a Magyarok Világszövetségének.

MVSZ Sajtószolgálat

1 megjegyzés:

  1. Hívjuk a mi Fejér Szövetségünkbe ezeket a kirekesztetteket addig is, amíg nem rendeződnek soraik otthon.

    VálaszTörlés