2010. november 22., hétfő

Kinek nyit kaput a közpénzherdálási mánia? Ki előtt és ki mögött zárul be előbb vagy utóbb az igazság kapuja?

Velence és Fejér megye polgárai! Ti valóban erre vágytok? Mi valóban arra vágyunk, amit sok pénzért a szánkba raknak? Valóban olyan turizmust akartok, ahova magyarok nem nagyon járogatnak? Valóban olyan munkahelyet akartok, ahol fizetést adnak azért, hogy ami a tied volt, azt csak pénzért - jó, avagy sok pénzért - látogathasd? Hogy ott azt lásd, amit eredetiben máshol és mások látogatnak?


Vajon az EU miért hagyja, hogy az adófizetők pénzét pazarolják? http://nol.hu/kulfold/20101115-a_karibucsordakat_a_kozosseg_fizeti

"Olyan programokat szúrtunk ki, amelyek nyilvánvalóan pazarlók, és egyáltalán nem szolgálnak uniós fejlesztési célokat, még a válság és a megszorítások közepette sem" - mondja lapunknak Mats Persson, az Open Europe igazgatója. "A kiszemelt tervek egy részével egyébként lehet, hogy nem lenne semmi baj, ha készült volna előzetes hatástanulmány, ha teremtettek volna munkahelyeket, vagy ha hozzájárultak volna legalább a környék gazdasági életének fellendítéséhez" - teszi hozzá.

A brit szervezet a minap tette közzé a listát, amelyen az EU-alapokból támogatott fölösleges projektek szerepelnek, a nem működő drégelypalánki kutyafitnesz központtól a szegény svéd király felkarolásán át az agrárpénzekben részesülő brit motokrossz klubokig.

Az Európai Számvevőszék is a napokban publikálta jelentését, amelyből kiderül, hogy tavaly az uniós büdzsé hét fő fejezetéből csak kettőben nem találtak tetemes mennyiségű hibát." ... "Még egy magyar program felkerült az ötvenes listára. Az 5,5 millió eurós támogatást kihasító Velencei-tavi luxusstrandon felépítenék az olaszországi Velencében található Sóhajok hídját, de az Open Europe szerint az üzleti terv irreális, és a környezeti kár nagyobb lesz, mint a haszon...."

Eredetiben angolul itt: http://www.openeurope.org.uk/research/top50euwaste2010.pdf köteg negyedik oldalán: 5-and-a-half million sighs bejegyzésénél

L. Simon László sem támogatja? aki – akarva vagy akaratlanul – a mai napig nem a körzet, a térség, hanem a Fidesz országgyűlési képviselőjeként azonosítja magát (mellékesen megjegyzett egyáltalán nem mellékes tanulság).

Összefoglalva: elfogadhatatlan, hogy Oláhné Surányi Ágnes a személyes döntéseinek, illetve a velencei testület döntéseinek a felelősségéből valamennyit át akar hárítani a település országgyűlési képviselőjére, azaz rám. A Velencei-tó kapuja beruházás kitalálásában, eldöntésében és megvalósításában nem volt és nincs is semmilyen részem, annak feltételezhető törvényessége ellenére is az a véleményem, hogy nem ilyen hatalmas épületeket kellene a velencei strandra építeni. Miközben azt vallom, hogy a tavunk környékét fejleszteni kell, s szükség van turisztikai beruházásokra, aközben nem értek egyet a velencei fák kivágásával, és az ésszerűtlen, túlméretezett, hosszú távon finanszírozhatatlan beruházások ránk erőszakolásával. Elfogadhatatlan, hogy a polgármester asszony olyan szavakat ad a számba, amiket nem mondtam ki, s az is elfogadhatatlan, hogy a nekem titulált állítások igazságtartalmáról egy nagy gyakorlatú újságíró nem győződött meg."

Továbbra is kérdés, amit Dr. Gerhardt tesz fel tavaly nyár óta az önkormányzat felé:

"Miért nincs fenn az önkormányzat honlapján a Velencei-tó kapuja üzemeltetési szerződés keretösszege? Jogszabályban előírt kötelezettség az 5 millió Ft feletti - közpénzre vonatkozó - szerződések leglényegesebb adatainak nyilvánosságra hozatala (szerződő felek, szerződés tárgya, tartama, keretösszeg). ...

Itt egy jogszabálysértés történt, kéretik mielőbb orvosolni."

Részletek itt olvashatók: Velencei-tó kapuja.pdf

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése