2011. május 9., hétfő

Állunk elébe, avagy álljunk is mellé - Horthy mellszobor Csókakőn (is)!

Horthy szobrára gyűjtenek a faluban

Csókakő - Horthy Miklós szobrának felállítására gyűjtenek a faluban. A polgármester szerint alulról jövő kezdeményezésről van szó, amelyet nem gátol az önkormányzat.

forrás: FMH, 2011. május. 09. hétfő | Szerző: B. Kiss László

Az ország első köztéri Horthy szobrának felállítását tervezik Csókakőn. A mellszobor költségeinek előteremtését szolgálja az a koncert is, amelyet május 14-én, szombaton rendeznek a faluban. A kezdeményezés helyi fiataloké, a Vértesalja Gyermekei Mozgalom nem bejegyzett szervezett, hanem inkább baráti társaság - mondta el érdeklődésünkre Fűrész György, a település polgármestere. A fiatalok először a magyar  címertörténetben hétszáz éves múltra visszatekintő  kettős, más névvel apostoli kereszt felállítása érdekében  kezdtek adománygyűjtésbe. Eközben vetődött fel a gondolat, hogy Horthy Miklósnak is állíthatnának szobrot - mondja a polgármester, aki szerint az önkormányzat nem kíván gátat szabni az alulról jövő kezdeményezésnek, amely számos támogatóra talált a jellemzően nemzeti érzelmű kis faluban. Az elöljáró tisztában van vele, hogy Horthy Miklós megítélésében nem egységes a közvélemény, ugyanakkor  a szoborállítást kezdeményező fiatalok érvelését idézi, akik szerint a kormányzó volt az utolsó a magyar történelemben, aki kiállt  a magyarságért, a magyar érdekekért.
 A kettős keresztet az említett koncert napján, május 14-én állítják fel Csókakőn, az úgynevezett Tordai parkban, a Horthy-szobornak még nincs kijelölve a pontos helye - tudtuk meg.
Megjegyzés:
Sajnos a cikkbéli helyesírási hibákat több helyen ki is kellett javítani, de nem bántom a szerzőt, avagy a szedőt, csupán utólagos engedelmét kértem ezzel is!

Gratulálni tudok a polgármesternek. Ez volna a természetes, hogy olyat ne akarjunk megakadályozni, ami nemhogy nem ellentétes semmilyen magyar alapértékkel, alapelvvel, jóerkölccsel, de éppenséggel előremutató is. Horthy Miklós megítélése csak az olvasatlanok előtt, s csakis az "idegen érdekeket képviselők" harsogásai miatt kettős, akik nem a tényekből, hanem saját - szobatojás - nézeteikből kiindulva alkotnak véleményt egy olyan országvezetőről, akinek a fiát kellett ahhoz meggyilkolni, hogy azután minden későbbi következménnyel a félműveltekre alapozva lehessen őt mocskolni. Nincsenek hibátlan korszakok és hibátlan emberek sincsenek. Az alapkövetelmény csupán csak annyi, hogy az nyissa ki a száját Horthy Miklós ellen, aki szerint nincs ma szobor, utca, vagy köztér olyan emberre emlékezve avagy ember nevéről elnevezve Magyarországon, aki nemhogy nyomába sem érhet Horthy Miklós kormányzónak, de akire már csak törpepártok képviselőcskéi és idióta, ("mi nem politizálunk") és infantilis ("beszélni, érdekeit kifejezni képtelen") követőik  tudnak díszelegve emlékezni, koszorúzva esküdözni, tisztelegve sápítozni!
Azoknak, akik pedig végre tudni szeretnék, hogy mit adott Magyarországnak a Horthy-korszak, kötelező olvasmányként ajánlom a nagybetűs "Kádár-éra" alatt született összefoglalók sallangmentesített vázlatát tényekről és számokról Cziko Árpád tollából!
Olvasható ITT is, meg ITT is, meg még "számos" helyen, ahol tudnak még "számtani es, vetni es" nemcsak  szájalni és nyelvelni is.
Ferenc (az öreghegyi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése