2011. május 9., hétfő

A HVIM Ante Gotovina melletti kiállásra szólít

A HVIM szimpátiatüntetést szervez Ante Gotovina tábornok mellett

Bevezető: 
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom felháborítónak tartja, hogy a horvát nemzeti hős Ante Gotovina, és Mladen Markač tábornokokat összesen 42 év börtönbüntetésre ítélték.
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom felháborítónak tartja, hogy a horvát nemzeti hős Ante Gotovina, és Mladen Markač tábornokokat összesen 42 év börtönbüntetésre ítélték, ezért csatlakozni kíván a Horvátország-szerte megszervezett tiltakozó akciókhoz. 
Megengedhetetlen, hogy azok a tábornokok kerüljenek a nemzetközi oligarchia által mozgatott törvényszék elé, akiknek köszönhetően ma létezik független Horvátország, miközben számos szerb, valódi háborús bűnös szabadlábon van a mai napig. Nem beszélve arról, hogy a nemzetközi bíróság kettős mércét alkalmaz, hiszen például amerikai vagy izraeli háborús bűnösöket nem állít a törvényszék elé.
Többek között Zágrábban, Splitben, Fiumében, és Eszéken már horvát nacionalisták ezrei követelték a két horvát nemzeti hős szabadon bocsátását, itt az ideje, hogy Magyarországon is sor kerüljön erre, már csak azért is, mert sok magyar honfitársunk tettleg is harcolt a két elítélt tábornok közvetett parancsnoksága alatt. A horvát nép függetlenségének ügye a mi ügyünk is, hiszen a Szent Korona egyik országáról van szó, a történelem számos köteléket fűzött ezen két nemzet közé Szent László óta.
Mivel idén hazánk az Európai Unió soros elnöke, így adott, hogy a nemzeti oldal éljen is az ebből adódó lehetőségekkel. Május 20-án Gödöllőn az EU különböző külügyi döntéshozói fognak összegyűlni, így a hely adott, hogy számos uniós ország a kérdésben kompetens képviselőjével tudassuk álláspontunkat az üggyel kapcsolatban.
A HVIM minden olyan hazafit vár a rendezvényre, akik elfogadhatatlannak tartják, hogy hősies cselekedetekért több évtizedes börtönbüntetést lehet kapni.
A tüntetésen lehetőség nyílik anyagi támogatást nyújtani a magyarországi politikai foglyoknak!
Felszólalók:
Toroczkai László (HVIM elnök)
Zagyva Gy. Gyula (HVIM tiszteletbeli elnök, Országgyűlési képviselő)
Várhatóan felszólal a horvát nemzeti ellenállás egyik vezéralakja is!
Helyszín: Gödöllő, Királyi Kastély parkja (az épülettel szemben)
Időpont: 2011. máj. 20. 18:00
SZABADSÁGOT ANTE GOTOVINÁNAK - SZABADSÁGOT BUDAHÁZY GYÖRGYNEK!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése