2014. december 6., szombat

Büszke Nemzetiek! Hol voltatok?

A Magyar Nemzet összefogott!

Tegnap este Budapesten, a Kossuth téren a nemzet összetartozásáért gyűltünk össze.
Nem a pénzünkért (internetadó miatt), nem a kormány megbuktatásáért, nem a devizásokért, nem az ősök tiszteletéért és még sorolhatnám a különféle megmozdulásokat. Tegnap az egész Magyar Nemzet érdekét a világra szóló igazságtalansággal szemben - szétdarabolásunk jogtalanságát és el nem fogadását - képviseltük.
Hányan voltunk? Néhányan.

Kedves Vitézek, Huszárok, Tüzérek, Barantások, Kézművesek, Spirituálisak, Népművészek, Jobbikok, Fideszek és akárkik, akik itt éltek! HOL voltatok?
Értjük már, mit jelent egymás mellé állni a szent ügyekben, és erősíteni egymást, és ezzel saját magunkat, nemzetünket?
Értjük már, hogy amikor Ti szerveztek megmozdulást bármi ügyben, hogyan lesz abban erő, hogyan leszünk ott sokan, hogyan erősítjük egymást? Akkor lesz erő, ha megtanuljuk a saját ügyeink mellett a másik ügyeit fontosnak tartani!

Tudom és hiszem, ébredő úton vagyunk és meg fogjuk érteni az egymás mellé állás törvényszerűségét Nemzetünk érdekében.

Szeretettel:
Sajó Mária

Szerkesztői kiegészítés Mária leveléhez: A Fejér Szövetség küldöttsége - most vitéz Major Lajos bácsi temetéséről érkezve is - nem először és nem is utoljára a Nagygyűlés legnépesebb küldöttsége volt ... Székesfehérvárról.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

December 5. tizedik évfordulója a Kossuth téren

Honlapunkon korábban megjelent
Dr. Boór Ferenc szonettje
2008. december 5-én
Idézett vers a Nagygyűlésen
Dobszay Károly verse
2004. december 5. emlékére
2004. december 5., a külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaadásáért szervezett népszavazás tizedik évfordulóján, Budapesten, a Kossuth téren emlékezett meg a Magyarok Világszövetsége, a magyar nemzet élete új korszakának nyitányáról. Beszédet mondott Hegedűs Zsuzsanna, Patrubány Miklós, Borbély Imre (Erdély), Fehér István (Felvidék),  Bottyán Zoltán és Budaházy György.  A szónokok túlnyomó többsége egyetértett abban, hogy december 5. – tragikus kicsengésének dacára – a magyar nemzet életében egy győzelmi pillanat volt, amikor a nemzet tiszta szolgálatának szándéka legyőzte a nemzetellenes ármányt. Jóllehet a győzelem nem volt azonnal ügydöntő erejű, de megkerülhetetlenné tette, és végül győzelemre segítette a magyar nemzet egységének helyreállítását.

A rendezvény záró mozzanatában elhangzott Szőke István Atillának Az örök életfa című verse.
A rendezvény video-felvételét sajtószolgálatunk elhelyezi a világhálón.

2014. december 5.:

2004. december 5.:
 
MVSZ Sajtószolgálat
8489/141205


„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot.”
(MVSZ Alapszabály)

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

2 megjegyzés:

  1. Köszönetem szeretném kifejezni a Fejér Szövetségének, küldöttségének,hogy ÉDESAPÁM Major Lajost utolsó útjára elkísérték, gyászunkba osztoztak.
    Szellemiségét, értékrendjét megőrizzük Szívünkben örökké él.
    . Gyászoló család

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi köszönjük, drága Aranka, hogy megismerhettük édesapádat, s Titeket általa!
      A Jóisten vigyázzon arra, amit éltében, s holtában teremtett a Jóember,
      mindenki Lajos bácsija!
      Ferenc (az öreghegyi)

      Törlés