2015. november 7., szombat

Vendégünk lesz Montskó István előadóművész

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Montskó István: Könnyező lelkem - Irodalmi est 

Montskó István, előadóművész lesz a Fejér Szövetség Hétvezér Esték sorozatának 296. előadója. Montskó István már több alkalommal csillogtatta meg versmondó tehetségét a székesfehérvári hallgatósága előtt és immár két alkalommal a Hétvezér Est közönsége előtt is . A fehérvári komolyzene kedvelők évtizedek óta jól ismerték. Elsősorban, mint operaénekes volt szinte állandó szereplője a fehérvári zenei életnek. Más énekes műfajok sem álltak azonban messze tőle, hosszú pályafutása során. Szívesen énekelt egyházi hangversenyeken is. Ma is büszkeséggel tölti el, hogy meghívást kapott és fellépett az 1956-os Forradalom 50. évfordulóján, a székesfehérvári Jézus Szíve templomban tartott ünnepi szentmisével egybekötött hangversenyen. Ezen az esten nem csak, mint operaénekes, hanem mint előadóművész is fellépett. Az 1956-os forradalom eszméjének ápolásáért emlékéremmel is kitüntették.

A 2000.évtől datálható a prózai előadóművészi pályafutásának kiteljesedése. Az idő múlásával, egyre többet foglalkozott irodalmi tevékenységgel.  A versmondáson kívül a legújabb időktől, azaz 2013-tól fogva, amikor nagy lelki trauma érte, saját költemények írását is elkezdte. A nyugalmazott előadóművész, operaénekes „ A könnyező lelkem’ címmel ezúttal válogatott irodalmi összeállítással lepi meg  hallgatóságát

Első önálló, magánkiadásban megjelent verseskötete gyorsan elfogyott. A mintegy 60 verset tartalmazó kötet három részre tagozódik: 
  - Könnyező lelkem 
  - Az Ember
  - Fohász az Istenhez 
fejezet alcímeket viseli. Második kötete jelenleg a megjelenés előtt, rendezés alatt áll.       
      


Az előadás ideje: 2015. november 10. kedd 18.00 óra
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése