2015. december 20., vasárnap

A legkevésbé sem az utolsó szó Hóman Bálintról

Tisztelt Olvasó!

Könnyen lehet, hogy sokan úgy vélik: ... no lám, a Hóman Bálint Alapítvány is belátta, tévedés volt Hóman Bálintnak szobrot állítani 130. születésnapján, december 29-én Székesfehérvárott! ...

S ma már az alapítványtól kezdve minden, ami Hóman Bálintról szól támadható. S, ha igaz is volna, hogy a Hóman Bálint Alapítvány sem éppen "fehér holló", attól igaz volna a Hóman Bálintot ért mérhetetlenül lealacsonyító rágalom? Ajánljuk figyelmükbe, hogy ez sem több, mint illúzió. A kettős beszéd és a kettős látás, a kétszínűség az, ami a valóságon trónol. A rágalom az, ami szabad utat kapott, megtévesztve minden jóakaratot.

Mi nem kívánunk szemet hunyni afölött, hogy szabadon mocskolhatták és rágalmazhatják ma is Hóman Bálintot. Azt a "fehérvári közembert", akire éppen az az elnyomó hatalom hozott gyalázatot, amelyet Magyarország az Alaptörvényében - mint kommunista elnyomó hatalmat - megtagadott.

E kor egy "jeles" képviselőjének, Horn Gyulának tiszteletére négy szobrot is állíthattak azok, akiknek 1956 leverése és megtorlása már nem jelent akkora gyalázatot, hogy fájjon egy Horn-szobor. Láttuk, megéltük és halljuk ma is a szólamokat, hogy Horn 1994-ben miniszterelnök is lehetett azáltal, hogy a "szovjet" megszállókkal együttműködő MSZMP-vel folytonosságot vállaló MSZP-be táncolt. 


Nos, Hóman Bálintnak ez a lehetőség egy percre sem adatott, mert haláláig az MSZMP pártelődje koholt vádjainak börtönében hányattatott. S ebben a kérdésben máig semmi, de semmi sem változott. Itt mindenki megújulhatott, csupán Hóman Bálint és kortársai nem, akik Trianon gyalázata ellen küzdöttek, úgy és azon mód, ahogy lehetővé tette számukra az "antiszemitának" kikiáltott kor. 

Ki dönti el, hogy ki rágalmazható és ki az, akit tiszteljenek a magyar állampolgárok?! 

A Levelesládánkba érkezett levél a Hóman Bálint szobor-állítás műbalhéjáról is erről szól.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

1 megjegyzés:

  1. Ez egy műbalhé. Pontosan. Ha Horn pufajkás gazembernek lehet négy szobra. Brüsszelben is Három meg idehaza. És az MSZP, DK jogelődje az MSZMP, MDP, KMP. bűncselekmények tömkelegét követhették el és ezen barbár gyilkosoknak, padláslesöprőknek, ÁHV-oknak, rendőröknek, belügyeseknek és sorolhatnám mai napig nem lettek eészámoltatva és vígan élnek magas nyugdíjaikból és családtagjaik is jól élnek és nem szenvednek szükséget semmiben addig milyen alapon kérdőjelezik meg Hóman Bálintot? Sok mindet rá lehet fogni. Hisz már nem él. A váci börtönben gondoskodtak róla hogy ne sokáig zavarja a bolsevista levegőt. A nyugat sajtó is a Hóman-ügyről cikkez. Akik azt sem tudják hogy ki is volt. Csak azt hogy antiszemita, meg hogy megszavazta a szovjet elleni háborút. A Horthy-korszak ma is bolsevista gondolkodás szerint van láttatva a balliberális történészek által Lehet Horthyt is és a 25 évet kritizálni, de nem így. Sok minden nem volt jó, de voltak dolgok amiben sikeresek és jók voltak. Mint ahogy az elmúlt 25 évben voltak jó és sokkal rosszabb dolgok tömkelege. A korszakot addig míg csak egyféle szemüvegen keresztül láttatják, addig a közgondolkodásban se fog semmi változni. És a mai napig is hány ellentmondásos emberről van intézmény, utca, tér vagy más van elnevezve és senki sem tiltakozik ellene. A Hóman-ügy már elnézést egy vihar a biliben a baloldal részéről. A magyar kormány is be bizonyította hogy kiknek az érdekeit nézi, nem a magyar nemzetét az biztos. Csak azért mert nem szereti valaki a zsidókat, már rögtön megkapja a náci jelzőt. Ott van a neves és kiváló püspök Prohászka Ottokár esete is. Őróla is a szélső baloldal de a jobb oldal részéről is csak a gyalázat szintjén tudnak beszélni.

    VálaszTörlés