2016. április 14., csütörtök

Meghívó a 7. Botond Napi Vásárra (első körlevél)

https://www.youtube.com/watch?v=xyo1iiB7zWY
Kedves Barátaink, Honfitársaink, Nemzettársaink, Szövetségeseink!
"Fejér" termelők, kézmívesek, közreműködő fellépők, hagyományőrző közösségek, szervezetek, táncosok és népzenészek! 

Nem akármi készül 2016. május 22-én, Vasárnap, Maroshegy keleti kapujában, a Vásártéren! 

A Fejér Szövetség ez évben is megrendezi hagyományos vásárát, és most is rendkívüli újdonságokkal! A vásár fő célja már a 6. vásáron is Fejér megye hagyományőrző közösségeinek, szervezeteinek, egyesületeinek és családtagjainak, barátainak találkozója volt. Ez is marad, amint az is, hogy a vásár egyik fénypontja lesz a nap közepén, 14 órakor felcsendülő harangszóval összehívott fejér megyei magyarok (meghívott közösségek képviselőinek) részvételével és köszöntőjével megáldott 
MAGYAROK ASZTALA
A 7. BOTOND NAPI VÁSÁRON
ÉS HAGYOMÁNYŐRZŐ CSALÁDI NAPON
Fehérvár (egyik, ha nem) legismertebb hagyományőrző vására tovább él. A Botond napi asztali áldás a családokról, közösségekről és értünk, közreműködő, kézműves és vásáros barátainkról szól!
Székesfehérvár, Vásártér,
2016. május 22. Vasárnap-Vásárnap 10-22 óráig,
Magyarok Asztala 14 órakor!

Tehát jelentkezőket (a családjuk minden tagjával) várunk az eseményre (a Magyarok Asztalára szóló meghívót külön küldjük el a Fejér Szövetség által nagyra becsült szervezetek képviselőinek).

A fellépők közt számítunk Fehérvár és számos környező település hagyományőrzőire mind színpadi, mind pedig füves téri programmal is. Most is lesz Fejér Hétpróba, különleges íjász és lovas program is. Szalmából felépül Bizánc vára is, hogy ostromának is tanúi lehessenek a vendégek, s ez évben is számíthatunk különlegességre a vásár programjában és lebonyolításában is! :)

Hagyományaink töretlenek, hiszen a Magyar Királyi Kardforgatók, a Fehérvári Íjászok és az Abai Marcipán Lovasfarm vitézei, lovagjai most is velünk töltik a napot, mint a Magyarok Asztala vendégei is, s mint a nap főszereplői, Botond vitéz seregeként is! 

https://www.youtube.com/watch?v=6-Pm-pEHbWc
Maurer Oszkárral készült felvétel
a képre kattintva megtekinthető
https://www.youtube.com/watch?v=zPA5ILS952g&list=PLqdtbEajfvOuAAEwESfz8MsqT-0TPg5EF
Fuksz Sándor előadásáról
készült felvétel a képre
kattintva megtekinthető
Az előadó jurtában vendégünk lesz Maurer Oszkár "mesterborász" a Délvidékről és Fuksz Sándor a Felvidékről, a Petőfi kutatás, a költőóriáshoz méltó végtisztesség kivívásáért folyatott harc töretlen munkása, és terveink szerint Székelyföld képviselői sem hiányozhatnak. Amint szó kell essék a egészségről, az oltásokról, iskolán kívüli oktatásról és egy nagy jelentőségű országos kezdeményezésről is.
A Hungarikum párosának
egyik fellépéséről készült
felvétel a képre kattintva
meghallgatható
A színpadon a vásár zárása előtt koncertet ad a Hungarikum páros, a fejérek csalogánya és muzsikása. A vásárt a felvidéki himnikus imádsággal zárja a Fejér Szövetség férfikara. A napot a 20 órakor kezdődő - egyedi és ugyancsak különleges - SZERTŰZzel zárjuk azokkal, akik napnyugta után is velünk maradtak.

A Magyarok Asztalára szóló meghívásunkat elfogadó hagyományőrző közösségek képviselőinek, közreműködőknek, fellépőknek jó ebédet - és hangulatot - biztosítunk.

Szeretettel várunk minden kézműves, kirakodó, vásáros jelentkezőt
  • csakis magyar
  • és mindinkább mindennapi használatra alkalmas termékekkel
  • elsősorban Fejér megyéből
    (mindent, ami magyar szemnek, szájnak ingere)
  • és minden közreműködő hagyományőrző szervezetet, fellépőt
Áramellátást a színpad mellett legfeljebb 2 árusnak biztosítunk! Helypénz SINCS! Foglaló a helyben fogyasztható étel- és italárusoknak azonban VAN: 1000Ft/m2! Jó szokásunkhoz híven minden vásárost (étel-ital árust és kirakodót egyaránt) kérünk, hogy hagyományaink szerint a bevételük 10%-os arányban járuljanak hozzá a vásár költségeihez sátor- és vásárbontás előtt.

A jelentkezés előzetes, tehát visszajelzésünk esetén végleges csupán (el szeretnénk kerülni az azonos termékek igények feletti megjelenését). Előnyben részesülnek a korábban jelentkező fejér megyeiek.

A rendezvény helyszíne már szombat este is megközelíthető. Vasárnap minden vásárost reggel 6 órától várunk. A helyszínt legkésőbb vasárnap 9:30-ig kell elfoglalni, s a tervezett 18 órai zárásig, pontosabban a programok alatt, zárás előtt sátorbontás a belső területen nem lehetséges (azok, akik korábban szeretnének távozni, a vásárterület szélén kaphatnak csupán helyet).

Jelentkezés mielőbb (postafordultával), végső határideje: 2016. május 11.
@-levélben: fejerszovetseg@gmail.com
(tárgy: egyszerű válasz a levélre; vagy BOTOND NAP)
főszervező: Sajó Mária, +36205527370

Különleges ügyekben forduljatok hozzám! Kérlek Benneteket, hogy valóban csak különleges esetben! :)

Botond Napi Vásár és Hagyományőrző Családi Nap
Székesfehérvár, Maroshegy, Vásártér, 2016. május 22., Vasárnap-Vásárnap

Addig is, ne feledjétek:

A mielőbbi találkozás reményében,
Szeretettel:
Boór Ferenc
fejerszovetseg@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése