2017. április 9., vasárnap

Képességfejlesztő társasjáték az egész családnak!

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…
Bednarik Richard : Ősi és modernkori titkok feltárása

Az előadás ideje: 2017. április 11. kedd 18.00 óra
Az előadás helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25.

Első ízben lesz vendége Bednarik Richard a Hétvezér Estek sorozatának, amelynek soron következő előadása immáron a 363. lesz. Bednarik Richard a „A Világbiztonság Nyílt Társadalom és Társaság” kezdeményezés alapítója. A több mint 10 éve létrejött Társaságot így mutatja be: „fejlett informatikai eszközökkel és kiterjedt közösségi munka segítségével vizsgáljuk a világ összes kultúrájának szellemi örökségét. Szakértői és felhasználói szinteken folytatjuk a munkánkat. Nyílt közösségünk több ezer regisztrált felhasználóból és több tízezer követőből áll. A világon egyedülálló módon, a képi hasonlóságok alapján is rendezzük és rendszerezzük az információkat. Neves külföldi és hazai kutatókkal dolgozunk együtt, ugyanakkor rendszerünk egyedülálló képi-tartalmi elemző képessége által, amatőr szinten is hatékonyan segítjük az információ-rendezést. Egyedi jellegéből adódóan, mivel Földünk minden kultúrája képviselve van, politikán felül állónak (faji, vallási és etnikai hovatartozástól függetlennek) jellemzem kezdeményezésünket. Többek között régészeti leleteket, hagyományőrző értékeket, művészeti alkotásokat, térképeket, zászlókat és címereket vizsgálunk a világ minden tájáról. Jelenleg több mint 16 ezer képen keresztül mutatjuk be az átlagember számára rejtett összefüggéseket.”
Meggyőződéssel vallják, hogy a finnugor elmélet előtti magyar nyelvi gyökrendszer képi megjelenítése segíti a tanulást. Erről így beszél: „amennyiben ismerjük az ősi szavakhoz tartozó képek kapcsolatrendszerét, úgy a hang és a kép (így a fény) hullámait is egyre tudatosabban, egyszerre használjuk. Világunk szent jelképei egy tanítási rendszerbe vezetnek, melyet a rovásírás alapjaival olvasni tudunk! Bemutatunk egy játékos formában megjelenő oktatási rendszert, ami fejlett informatikai eszközökkel elemzi kulturális örökségünket. A Táltoskirály tanítása több mint egy ismeretterjesztő társasjáték.  A világon egyedülálló módon, a mesterséges intelligenciával együttműködve jön létre egy különleges, képes adatbázis. A képek 3D-s megjelenítésekhez és szavakhoz kapcsolódnak, hasonlóan egy emberi agy neuronhálózatához. A vizuális és verbális információ összetett hálózatot alkot, melynek csomópontjaiban megjelennek az összefüggések.  A "Táltoskirály tanítása" című kiadvány több tízezer képes leírásból lett összeválogatva, mely egy oktatási rendszerbe vezet...”

A játék célja a különböző kultúrákba kódolt ősi tudás bemutatása, a képi gondolkodás - így a memória és a logikai képességek fejlesztése. A magasabb szintek megismerése után, a játékosok nem csak a rovásírást tanulhatják meg, de képesek lesznek a táltos rovás illetve képírás értelmezésére is. A világ ősi jelképrendszereit összeillesztve, egy magasabb szintű tanítási rendszerbe lépnek... Jelképek megfejtéséről - eltérő kultúrák, azonos üzeneteiről - a magyar nyelvi gyökrendszerről szerezhetnek ismereteket ebben az előadásban.
A 363. Hétvezér Esten a tanulás és ismeretszerzés új dimenzióját fogják megtapasztalni az érdeklődők. Szeretettel várunk minden érdeklődőt, tanulni vágyót, minden korosztályból!

Az előadás ideje: 2017. április 11. kedd 18.00 óra
Az előadás helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése