2017. április 3., hétfő

Meghívó a 8. Botond Napi Vásárra (első körlevél)

Kedves Barátaink, Sorstársaink, Honfitársaink, Nemzettársaink, Szövetségeseink! 
"Fejér" termelők, kézmívesek, közreműködő fellépők, hagyományőrző közösségek, szervezetek, táncosok és népzenészek! 


A Fejér Szövetség ez évben is Botond naphoz közeli vasárnapon, 2017. május 21-én rendezi meg hagyományos vásárát. Azonban új helyszínen, a Zichy ligetben, a történelmi belváros "Budai kapujában"! A vásár célja már két éve Fejér megye hagyományőrző közösségeinek, szervezeteinek, egyesületeinek és családtagjainak, barátainak találkozója is, azaz a vásár egyik fénypontja lesz a nap közepén, a 14 órakor felcsendülő harangszóval összehívott fejér megyei magyarok (meghívott közösségek képviselőinek) részvételével és köszöntőjével megáldott
https://www.youtube.com/watch?v=xyo1iiB7zWY
MAGYAROK ASZTALA
A 8. BOTOND NAPI VÁSÁRON
ÉS HAGYOMÁNYŐRZŐ CSALÁDI NAPON
Fehérvár (egyik, ha nem) legismertebb hagyományőrző vására tovább él.
A Botond napi asztali áldás a családokról, közösségekről és értünk, közreműködő, kézműves és vásáros barátainkról szól!
Székesfehérvár, Zichy liget,
2017. május 21. Vasárnap-Vásárnap 10-22 óráig,
Magyarok Asztala 14 órakor! 

Tehát jelentkezőket (a családjuk minden tagjával) várunk az eseményre (a Magyarok Asztalára szóló meghívót külön küldjük el az általunk nagyra becsült szervezetek képviselőinek). 

Ez évben a vásáron a magyar hagyományon túl a magyarságtudomány is szerepet kap. A vásár idején kerül sor a Magyarok Világszövetsége "Merjünk nagyok lenni!" Országos Tudománytörténeti Versenyének Fejér megyei elődöntőjére, az egyéni nevezőkből alkotott csapatok versenyére. Feladatuk egy talányos zárszerkezet, avagy közkeletű nevén ÖRDÖGLAKAT és egy magyarságtudományi emlékeztetőként szolgáló MŰALKOTÁS létrehozása, amelyekre a vásárra ellátogató közönség is szavazhat. 

A fellépők közt számítunk Fehérvár és számos környező település hagyományőrzőire mind színpadi, mind pedig füves téri programmal is. Most is lesz Fejér Hétpróba, különleges íjász és lovas program is. Szalmából felépül Bizánc (már nagyobb) vára is, hogy ostromának is tanúi lehessenek a vendégek, s ez évben is számíthatunk különlegességre a vásár programjában és lebonyolításában is! :)

Hagyományaink töretlenek, hiszen a Magyar Királyi Kardforgatók, a Fehérvári Íjászok és az Abai Marczipán Lovasfarm vitézeire, lovagjaira most is bizton számíthatunk a Magyarok Asztala vendégeiként, s a nap főszereplőiként, Botond seregszemléjén is! 

Az előadó jurtában vendégünk lesz Darnói Tibor, a Yotengrit Alapítvány elnöke, Kaló Imre mesterborász és a Hétvezér Esték legkedveltebb előadói közül választott magyarságkutató(i)nk. A színpadon megyei hagyományőrző együttesek műsorai váltják egymást, s a vásár zárása előtt koncertet ad a Hungarikum páros is. A kézmíves vásár 18 órakor zárul, míg a vásárnapi színpadi programot 20 órakor a Felvidéki himnikus imádsággal a Fejér Szövetség férfikara zárja azokkal, akik napnyugta után is velünk maradnak. 

A Magyarok Asztalára szóló meghívásunkat elfogadó hagyományőrző közösségek képviselőinek, közreműködőknek, fellépőknek jó ebédet - és hangulatot - biztosítunk. 

Szeretettel várunk minden kézműves, kirakodó, vásáros jelentkezőt 
  • csakis magyar
  • és mindinkább mindennapi használatra alkalmas termékekkel(mindent, ami magyar szemnek és szájnak ingere)
  • elsősorban Fejér megyéből 
és minden közreműködő hagyományőrző szervezetet, fellépőt
Áramellátást a Zichy liget délnyugati szélén, a kijelölt helyen biztosítunk!
Helyfoglalás:
  • kézműves vásárosoknak 12m2-ig - afelett egyedi megegyezéssel - helypénz nincs, azonban jó szokásunkhoz híven minden vásárost kérünk, hogy hagyományaink szerint a bevételük 10%-os arányban járuljanak hozzá a vásár költségeihez sátor- és vásárbontás előtt!
  • a helyben fogyasztható étel- és italárusoknak azonban VAN FOGLALÓ: 48.000Ft/(max. 24m2) - e feletti igény esetén előzetes megállapodás szerint -, amelyet a helyszínen 9 óráig kell a regisztrációnál számla ellenében kifizetni.
A jelentkezés előzetes, és csupán elfogadó visszajelzésünk esetén válik véglegessé (el szeretnénk kerülni az azonos termékek igények feletti megjelenését). Előnyben részesülnek a korábban jelentkező Fejér megyeiek. Mindamellett a helyszín elfoglalása előtt egy formanyomtatványon meg kívánjuk újítania a "Fejér vásárosok" kapcsolattartói listáját, tehát kérjük, hogy ezeket a helyfoglalás előtt minden vásáros kitölteni szíveskedjék!
A rendezvény helyszíne előzetes egyeztetéssel esetenként már szombaton 18 órától is megközelíthető lehet azok számára, akik ott szeretnék parkoltatni gépjárművüket. Minden vásárost reggel 6 órától várunk. A helyszínt legkésőbb vasárnap 9:30-ig kell elfoglalni, s a tervezett 18 órai zárásig, pontosabban a programok alatt, zárás előtt sátorbontás nem lehetséges (azok, akik korábban szeretnének távozni, 9 óra után általunk kijelölt helyet kapnak egyösszegű helypénz ellenében). 

Jelentkezés mielőbb (postafordultával), végső határideje: 2017. május 11. 
@-levélben: fejerszovetseg@gmail.com 
(tárgy: egyszerű válasz a levélre; vagy BOTOND NAP) 
főszervező: Sajó Mária, +36205527370 
Különleges ügyekben forduljatok hozzám! Kérlek Benneteket, hogy valóban csak különleges esetben! :) 

Botond Napi Vásár és Hagyományőrző Családi Nap 
Székesfehérvár, Zichy liget,
2017. május 21., Vasárnap-Vásárnap
  
Addig se feledjétek: 

A mielőbbi találkozás reményében, szeretettel:
Dr. Boór Ferenc  (az öreghegyi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése