2017. április 23., vasárnap

Az abai Atilla Király Gimnázium bemutatkozása

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Szilasy György: „Lélek-Jelen-Lét”
 

Az előadás ideje: 2017. április 25. kedd 18.00 óra
Az előadás helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25

A 365. Hétvezér Est vendége Szilasy György, az abai Atilla Király Gimnázium igazgatója lesz, nem először. Habár a felcím „bemutatkozásról” szól, de az iskolát - 2008-as alapítása óta, melynek célja olyan oktatási forma létrehozása és megvalósítása, amelyben a gyermek meg tudja találni a helyét a világban – egyre többen ismerik országszerte, de inkább pontosabb, ha úgy fogalmazunk, hogy Kárpát-medence szerte.

Vendégünk, az Atilla Király Gimnázium igazgatója, Szilasy György – aki történelmet és rovásírást tanít,- így mutatkozik be az iskola honlapján: 

 
„Ez a Világ világossága, Rendje. A kamasz az eget ostromolja, miközben mindkét lábbal a földet tapossa. Az „égi parancsnak” engedelmeskedve keresi és megtalálja helyét. Megmássza az „Égigérő fa” minden ágát. Rendezi önmagát és maga körül a Világot. Folyton növekszik, változik, formálódik. Az Ige, a cselekvés, az Igazság, az Igazságosság, áll léte középpontjában, mindent ehhez viszonyít, ez értékrendjének alakítója. Kilép a maga teremtette fogalmi világból, az eddig meglévő kereteket felülbírálva átlép a független érzelmek sodró világába, melynek eredményként  gondolkodó énje kerekedik felül. Az Égigérő fát megmászni sok veszéllyel jár, nagy erőfeszítést igényel, de mindig feljebb jutva, egyre többet látni a Világból megnemesít. Nemesedik a lélek és a test, kiteljesedik. Ennek a szent ügynek vagyok én alázatos szolgája.„

Arról, hogy ez az est miről fog szólni, legyen meglepetés. Bár az előadás címe önmagáért beszél: Lélekről – Jelenről, Létről és Jelenlétről, azaz az Iskoláról, az Életről lesz szó.

Az előadást nemcsak az érdeklődő szülőknek, hanem mindenkinek ajánlani tudjuk, akik egy lélekemelő, kellemes estét szeretnének velünk együtt eltölteni. 

Az előadás ideje: 2017. április 25. kedd 18.00 óra
Az előadás helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25  

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése