2017. július 5., szerda

A Tudománytörténeti Vándorkiállítás Győr-Moson-Sopron megyében tölti a nyarat

„Minden ország akkora, amennyivel hozzájárul az emberiség fejlődéséhez,
függetlenül attól, hogy a térképen mekkora terület jelöli helyét a világban.”
(Szentgyörgyi Albert)
Tisztelt Nagycenki és érdeklődő Polgárok!
Tisztelt Pedagógusok és közművelődési szervezők!
Tisztelt Szerkesztőségek!


Nagy örömmel továbbítjuk a hírt, hogy a Tudománytörténeti Vándorkiállítás a Győr–Sopron–Ebenfurti Vasút Zrt (GYSEV) támogatásával és a Nagycenki Iparos Kör jóvoltából hosszú hónapokra a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút területére költözik, hogy aztán megsokszorozódva folytassa tovább országjáró útját újra Fejér megyében, de Győr-Moson-Sopron és Heves megyében is.

Ezúton hívjuk meg Önöket 
a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány
és az MVSZ Fejér Megyei Szervezete – Fejér Szövetség
Tudománytörténeti Vándorkiállítása 
Győr-Moson-Sopron megyei megnyitójára,
2017. július 8-án (szombaton) 15:00 órára
a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút kávézójának nagytermébe
(9485 Nagycenk, Kiscenki út 3.)

Pálfi György üzenete
a képre kattintva megtekinthető
A mintegy 330 magyarországi származású személyt és azok világra szóló szellemi alkotásait bemutató „Magyarországon született tudós elmék világraszóló eredményei” című kiállítás tartalmát Dr. Pálfi György 16 éves tudományos kutatómunkája alapján összeállított és A2 méretű tablóképekben kivitelezett és számos egyéb kiegészítő (szórólapokon terjeszthető, illetve a helyszínen egyedileg kiállítható) ismeretterjesztő anyaga alkotja.
A kiállítás szervezői elkötelezett hívei a magyarországi származású géniuszoknak és annak a történelmi küldetésnek, hogy nemzetünk felemelkedése szolgálatában a magyarországi származású elődök és a jelenben élők szellemi nagysága iránti tiszteleten keresztül növelhető az utódok önbecsülése és tenni akarása.
„Mert vannak dolgok, melyeknek emlékezete nélkül nincsen jövendő”
(Kossuth Lajos)

Dr. Pálfi György tudományos igénnyel összeállított gyűjteményének gondozására és a bemutatásban történő közreműködésre a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítványt kérte fel, amelynek első elnöke volt és azzal a céllal ajánlotta fel a Magyarok IX. Világkongresszusa alkalmából a Magyarok Világszövetségének, hogy e kiállítási gyűjteménnyel elősegítse, szorgalmazza és támogassa a világ magyarlakta területein további kiállítások rendezését. 

A megnyitó menetrendje: 
  • Steiner Katalin elnök, a Nagycenki Iparos Kör elnöke köszönti a megjelenteket a házigazda GYSEV Zrt és a támogató Nagycenki Iparos Kör nevében, majd
  • Huiber Edit történész tart rövid előadást: „Cenk – Széchenyiek és a modernizáció” címmel.
  • Dr. Gál Erzsébet elnök, a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány képviseletében és
  • Dr. Boór Ferenc, a Tudománytörténeti Vándorkiállítás ügyvivő koordinátora tolmácsolja Pálfi György professzornak, a kiállítás alkotójának üzenetét és nyitja meg a Tudománytörténeti Vándorkiállítás első Győr-Moson-Sopron megyei állomását.
http://www.fehervartv.hu/video/index/18225
A Fehérvár TV tudósítása a Vándorkiállítás
2016. novemberi megnyitójáról a képre kattintva látható
A vándorkiállítás a Fejér Megyei Mérnöki Kamara támogatásával Székesfehérvárott, a Civil Központban a 2016. november 8-án 15 órakor kezdődő "20 éves a Fejér Megyei Mérnöki Kamara" ünnepsége társrendezvényeként indult útjára. A kiállítás most a legutóbbi Fejér megyei állomásáról, a Zámolyi Csanádi Imre Általános Iskolából a Nagycenki Széchenyi Múzeumvasút területére látogat, mely mintegy három hónapig lesz az otthona, hogy a szeptemberi iskolaév kezdetén újra látható legyen egy változata a Vörösmarty Szakiskolában. A kiállítás minden helyszínen a fogadó intézményi rendtartás szerint meghatározott időben és térítésmentesen látogatható.

A "Tudománytörténeti Vándorkiállítás" szervezőinek határozott célja és térítésmentes felajánlása továbbá, hogy minél több alap-, közép- és felsőfokú oktatási intézményben néhány hétre látogathatóvá tegyék a „Magyarországon született tudós elmék világraszóló eredményei” című kiállítás anyagát amiképpen a fiatalok, azonképpen szüleik és érdeklődő felnőttek, pedagógusok számára is. A Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány és a Fejér Szövetség tisztviselői az egyes helyszíneken a vándorkiállítás megnyitóján ugyancsak térítésmentesen vállalnak tárlatvezetést és igény szerinti kiméretben előadást. 

Előzetes jelentkezéseket a vándortárlat fogadására
  • a Fejér Szövetség <fejerszovetseg@gmail.com> címén és/vagy
  • a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány <karpat.medence2012@gmail.com> címén várjuk.
A vándorkiállítás állomáshelyeinek időegyeztetését a helyi szervezők végzik.
Kapcsolat: Simon Irén, +36309693932 és Sajó Mária, +36205527370 

Minden helyszínen sokszorosított példányban megtalálható és  a Fejér Szövetég honlapjáról <https://fejerszovetseg.blogspot.hu/p/magyarsagtudomanyi-fuzetek-megrendelese.html> is letölthető a "MERJÜNK NAGYOK LENNI" Országos Tudománytörténeti Verseny Nevezési lap , amely kitöltve leadható a kiállítás éppen érvényes helyszínén a fogadó intézmény által megadott rend szerint. Minden érvényes nevezési lapot benyújtó diák a szervező Fejér Szövetség részéről egy ajándék könyvben részesül. A nevezés a később megrendezendő esetleges megyei vagy az országos versenyre jelenthet részvételi lehetőséget. 

A vándorkiállítás történései és legfrissebb hírei az állandó hírrovatunkban olvashatók: Magyarságtudomány 

Bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc elnök, társelnök
Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete - Fejér Szövetség 
Személyes fogadóóra előzetes bejelentkezéssel minden pénteken 17-19 óra között az Alba Mária közéleti műhelyben, Székesfehérvár, Koronázó tér 4. I. em. 
fejerszovetseg@gmail.com, www.fejerszovetseg.hu 

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése