2017. július 16., vasárnap

„Csak annak a nemzetnek lehet jövője, amelyik ismeri és ápolja múltját”

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Poprocsi Attila: Hagyományőrzés ma Magyarországon

Első ízben látogat el a Fejér Szövetség által immáron a több mint hét éve, kedd esténként megrendezett a valódi magyar történelmet, kultúrát és hagyományokat ismertető, az egészséges életszemléletet és életmódot ápoló, közéleti előadás sorozatára, az Aranykard Sárkányos Lovagok Társasága Kulturális Hagyományőrző Egyesület elnöke, a Magyar Hagyományőr Világszövetség alelnöke, lovagfő, lovag Poprocsi Attila Barnabás a Heves megyei Sirokról. Az Egyesület céljait így fogalmazták meg: hagyományőrzés, kiemelve az európai és magyar hadtörténeti múltat, közelebbről a XIII-XV. századi lovagokat. A kulturális és haditorna hagyományainak kutatása, bemutatása, oktatása. Várak és környékének, régmúlt emlékeinek, történelmének kutatása a még jelenleg fel nem tárt területeken. A tradicionális harcművészeti küzdősportok, különösen az Európában meglévő irányzatok kutatása, bemutatása, oktatása. A korszerű testedzés, valamint a sport-, hadtörténet és mozgástörténet népszerűsítése és szakmai színvonalának emelése.Együttműködni más hagyományőrző társaságokkal, szövetségekkel a fenti témákban.  

Álljon itt legfrissebb tervük és felhívásuk, amely - bármennyire is meglepő - egy békemenet szervezése Angliából Magyarországra, melynek célja Európa békéjének helyreállítása. Ez egy zarándoklat lesz, ám nem akármilyen tartalommal: a Yorki Aranykard megszentelt másolatával. A kard eredetijét Zsigmond király kapta az általa (!) kinevezett pápától, a konstanzi zsinaton (1414-16). A kard eredetijét Zsigmond király először Párizsba, majd Angliába vitte, a sárkányos lovagok kíséretében, ahol a 100 éves háború békekötésére V. Henriknek ajándékozta. 1439 óta York városában őrzik és a kardnak bűvös erőt tulajdonítanak, amely segíti a békét.
 
Minden érdeklődőt szeretettel várunk, hogy megismerhesse lovag Poprocsi Attila és barátai párját ritkítóan szép és értékes hagyományőrző munkáját, terveiket és további céljaikat, a 375. Hétvezér Esten . 

A találkozó Ideje: 2017. július 18. kedd 18.00 óra
Helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25.
Fejér Szövetség Sajtószolgálat   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése