2017. július 3., hétfő

Szabadság vagy boldogság?

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

Ludányi Horváth Attila: Gyorsuló idő - Kérdezz – felelek  

Ludányi Horváth Attila közgazdász, nyugdíjas külügyminisztériumi elemző, egykori kolozsvári konzul , aki már három alkalommal volt a Hétvezér Estek vendége, ismét ellátogat Székesfehérvárra, hogy a 374. Hétvezér Est közönségével találkozzon. Gyorsuló idő (Kérdezz – felelek ) az est címe, amely tömör megfogalmazása az est lényegének. A gyorsuló idő utalás arra, hogy az emberiség, ha gyökeresen és nagyon gyorsan nem változtat, azaz nem hagy fel a természet, az élő környezet ilyen mértékű pusztításával, kizsákmányolásával, akkor belátható időn belül beteljesíti önnön kipusztítását. Mi az az értékrend, amely mentén képesek leszünk összefogni és változtatni?  Vallja, hogy eljött az idő a gyökeres változásokra, változtatásokra.
Tovább pontosítja ezt a gondolatot, az, hogy bolygónk – ma már egyre többen tudják - hogy élő szervezet. Bármilyen meglepő nem az egyetlen a világegyetemben. Az életet adó Nap is egy élő szervezet – erről tavaly nyáron hallhatott érdekfeszítő előadást a Hétvezér Est közönsége Grandpierre Atilla előadásában.  (a véletlen úgy hozta- vagy talán nem is véletlen – hogy pontosan  egy héttel később július 11-én ismét Grandpierre Atilla lesz a következő előadónk) . Ha ennek az élő szervezetnek megbontjuk a harmóniáját, az egészen biztosan ránk, a mi fejünkre fog visszahullani. Ha bolygónkat magára hagynánk, - idő kérdése lenne – és meggyógyítaná önmagát. Fogy, egyre fogy az idő. Mit tehetünk, és mit kell tennünk, hogy gyermekeink, unokáink megmaradjanak, és legfőképpen boldogok legyenek? A Teremtő Atyaisten, - akit a régi magyarok Mindenhatónak neveztek – teremt minden életet és minden életet boldognak teremt. Ennek az alapja pedig a szerelem, és a szeretet. A Szer-Elem – amit csak a magyar nyelv képes kifejezni egyedül – a Szer nem más, mint maga a kozmikus világrend. Ahol a kozmikus világrend uralkodik, ott harmónia van. A rend azt jelenti, hogy igazság van, ami a magyarban az egészséget jelenti. 
Isten, Élet, Boldogság, Szer-Elem, Szeretet, Rend, mint kozmikus rend,  Igazság, Egészség. Ezek azok a gondolatok, amelyeket megismerve, tovább gondolva, felkészülten mehetünk és felkészülten kérdezhetünk Ludányi Horvát Attila előadásán, Áldás hava első keddjén, azaz július 04.-én.  

Mindenkit szeretettel várunk a beszélgetésre.  

Ideje: 2017. július 04. kedd 18.00 óra
Helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25   
Fejér Szövetség Sajtószolgálat


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése