2017. augusztus 28., hétfő

Gondolatok a magyarságról és az ősi Napkirályról Nimródról

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

V. Tóth István: Nimródtól Prohászka Ottokárig 

A 380. Hétvezér Est vendége vitéz. Tóth István lesz ismét, Kaposvárról, Somogy ország fővárosából, aki most másod ízben lesz a Hétvezér Estek előadója. Most is arról beszél, amiről a korábbi előadásának beharangozójában írta, „ami úgy gondolom, hogy kötelességem” és Bartókot idézve: „csak tiszta forrásból”. 

A Tárih-i Üngürüszből (A magyarok története) tudjuk már, hogy Nimród, Nemród , Nemrót  Hunor és Magor apja. A Tárih-i Üngürüszre, a latin nyelven írt magyar krónikára Szulejmán szultán tolmácsa, Mahmud Terdzsüman bukkant Fehérvár elfoglalása után 1543-ban a levéltárban. 300 év múlva Vámbéry Ármin fedezte fel Törökországban és hozta haza. Idézzünk belőle: „A régi időkben a Madzsar törzs nemzetsége Nemród gyermekeitől származott.” Azaz Nemród a magyarok ős-apja volt. 
Vajon mi köze lehet Prohászka Ottokárnak Nimródhoz? Aki szeretné megtudni a választ erre a kérdésre, az jöjjön el vitéz Tóth István soron következő előadására.
Szeretettel várunk minden érdeklődőt, hallgassa meg vitéz Tóth István gondolatait „ A Szent tér, Szent idő, és az Ember aki benne él” ezúttal egészen a kezdetektől, Szent István városában Nimródról a közelmúltig , azaz Prohászka Ottokárig. 

Az előadás ideje: 2017. Újkenyér hava, azaz augusztus 29. 
kedd 18.00 óra
Az előadás helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25 

Fejér Szövetség Sajtószolgálat  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése