2017. augusztus 4., péntek

Nagyboldogasszony napján vette kezdetét évszázadokig a magyarok országos gyűlése, a "fehérvári törvénylátó napok"

Fehérvár újkori 4. Nagyboldogasszony Napi Kegyeleti Zarándoklata

Újkori negyedik, mert számolatlanul és számtalanszor ismétlődött ez évszázadokig, amint Dr. Karácsony Imre "Szent László király élete" című írásában is arra emlékezik, hogy: 

https://www.youtube.com/watch?v=w0bNSTvrhe8
összeállítás a 2016. évi zarándoklat felvételeiből
a képre kattintva megtekinthető
„A szent király halálának napjára,
1083. augusztus 15-re Szent László egybehívta az ország nagyjait.

A tiszteletet kezdeményező népet nem kellett hívnia, az magától is ott volt évről évre ezen a napon."

Majd' ezredév után mi is tiszteletet kezdeményezünk, s ezért zarándokolunk ország felajánlásának és elhunytának napján Szent István síremlékéhez, amint elődeink is tették ezt évszázadokig.

Azért gyülekezzünk 2017. Új kenyér, avagy augusztus hó 15-én, Nagyboldogasszony napján 14 órakor az Aranybulla emlékműnél, majd 16 órakor a Felsővárosi Általános Iskolában épített Fejér kemencénél, s végül 17 órától Székesfehérvár Koronázó terén, a kegyeleti szertartáson, hogy emlékezzünk az új kenyér és bor felszentelésének eredeti ünnepnapjára, a Székes Királyi Fejérvár törvénylátó napjaira, a' Magyar Ország' Gyűléseire és a' Nagy Asszony' ünneplésére, amint 1818-ban is emlékeztek még erre elődeink:

forrás:
Szeretettel várjuk Fehérvár és tágabb környezetének polgárait mind a zarándoklatunkra, mind pedig az új kenyér és a bor köszöntésére, s végül, de nem utolsó sorban a Koronázó téri kegyeleti szertartásra a történelmi Fehérvár hajdani koronázó templomában királlyá választott és végső nyughelyére is helyezett apostol királyainkra és az Apostoli Magyar Királyságra is emlékezendő.

Közösségek, szervezetek zászlóvivő képviselőinek és Nagyboldogasszony iránt elkötelezett honpolgárok előzetes jelentkezését várjuk, hogy a 64 történelmi vármegye zászlajához elegendő zászlóhordozót találjunk. A történelmi vármegyék zászlajait a Felsővárosi Általános Iskolában az új kenyér és a bor köszöntése után, 16 óra 20 perckor osztjuk ki az előzetesen jelentkező zarándokok számára.

Jelentkezés levélben: fejerszovetseg@gmail.com illetve telefonon Sajó Mária: +36205527370; vagy Boór Ferenc +36302038648 telefonszámán.

Úr oltára Te vagy, emeld fel a fejed!

a Fejér Szövetség Elnöksége
- az Alba Regia Civitas Rend magisztrátusa, a Fejér MAG Egyesület elnöke, a Magyarok Világszövetsége megyei elnöksége, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület elnöke, a Rákóczi Szövetség Fejér megyei elnöke, a Szent György Lovagrend megyei priora, a Trianon Társaság megyei elnöke - nevében a

Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Plakátok PDF: (1) Egyoldalas és (2) Kétoldalas álló nagy plakát
(3a) Confessa és (3b) Confessa2oldalas (zarándokoknak) 
(4) 4-féle fekvő plakát (1/új kenyér, 2/alba alma, 3/fehérvár, 4/legenda)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése