2017. október 19., csütörtök

Jelképes őrtüzek gyúlnak Fehérvár határában székely testvéreink ősi jogaiért

SZÉKELYFÖLD ÖNRENDELKEZÉSÉNEK NAPJA
Október utolsó vasárnapján Székesfehérvárott is felfénylenek Székelyföld határai a
Székes Fejér Város Csíki Székelykapujánál

Tisztelt Székely Nemzeti Tanács!
Tisztelt Ráduly Róbert Kálmán Polgármester Úr!
Tisztelt Cser-Palkovics András Polgármester Úr!
Tisztelt Csíkszeredai és Fehérvári Önkormányzat!
Tisztelt Fehérvári Honfitársaink!

Tisztelt Szerkesztőségek!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Székely Nemzeti Tanács felhívásának eleget téve, székely testvéreinkkel együtt érezve, Székelyföld önrendelkezéséért folytatott küzdelmeiket támogatandó a Fejér Szövetség és társult szervezetei, az Alba Regia Civitas Rend, a Fejér MAG Egyesület, a Magyarok Világszövetsége Fejér Megyei Szervezete, az Összefogás a Magyar Földért és Vidékért Egyesület, a Rákóczi Szövetség Fejér Megyei Szervezete, a Szent György Lovagrend Fejér megyei priorátusa és a Trianon Társaság Fejér Megyei Szervezete

2017. október 29-én (helyi idő szerint) 16 órakor
Székes Fejér Város Csíki Székelykapujánál
mécsesekkel világítja ki Székelyföld határait 

Szeretettel várunk minden fehérvári honfitársunkat Székesfehérvár dél-nyugati kapujában,
a székelyföldi utcaneves Maroshegy városrész határában, a körforgalomban,
hogy Székelyföld határait kivilágítandó együtt gyújtsunk mécseseket, jelképes őrtüzeket
a Csíkszereda és Székesfehérvár testvérvárosi szerződését szentesítő Székelykapunál!

Bizalommal az ősi erényben:

                                 Dr. Boór Ferenc elnök                                  Sajó Victor elnök
                      MVSZ Fejér Megyei Szervezete                              Fejér Szövetség


 Égjenek újból az őrtüzek!

A Székely Nemzeti Tanács felhívása

Közeledik október utolsó vasárnapja, a nap, amelyen pár éve Székelyföld lakóit és a nagyvilágban élő székelységet egyetlen közös gondolat fog össze: Székelyföld területi autonómiájának a gondolata. A Székely Nemzeti Tanács 2003-as újraalakulásának, a Székelyek Nagy Menetelésének, Székelyföld határkivilágításának az emléke arra ösztönözte az elmúlt évben a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottságát, hogy határozatba rögzítse: Legyen október utolsó vasárnapja, Székelyföld Autonómiájának Napja.

Kérjük a székelyföldi keresztény gyülekezeteket, hogy ezen a napon imádkozzanak közösen Székelyföld önrendelkezéséért, este pedig gyújtsanak minden településen őrtüzeket, annak üzeneteként, hogy a Székelység nem hátrál, és nem fárad, kitart a hitben és az okos és elszánt küzdelemben. Emlékezzünk meg ezzel egy időben a reformáció 500-ik évfordulójáról.

Emlékezzünk meg arról, hogy a protestantizmus 500 éves történelme az egész Kárpát-medencében a magyar nemzet fennmaradását és gyarapodását szolgálta, a székely önrendelkezés ügye pedig magyar nemzeti ügy. Ezt a törekvést erősítse a székelyek lelkében október utolsó vasárnapján, a kilencvenedik genfi zsoltár Szenczi Molnár Albert fordításában: Tebenned bíztunk eleitől fogva.

Vezéreljen ugyanakkor a Boldogságos Szűz Anya szelleme, amely annyi évszázadon át megtartott hitünkben, magyarságunkban.

Kérjük Székelyföld polgármestereit, hogy támogassák, és aktívan vegyenek részt az imavasárnapon és az őrtűzgyújtáson, szólítsák meg a közösséget, amelynek bizalmából a székely községek és városok élére kerültek. Kérjük a települési székely tanácsokat, hogy mozgósítsák a helyi közösséget, és készüljenek október utolsó vasárnapjára, 29-én 17,30 órakor lobogjanak a területi autonómia igényének lángjai.

Felhívásunk szól szerte a nagyvilágba élő magyar-keresztény gyülekezetekhez, tudatosítsák a fiatalokban, gyermekeikben: a székely önrendelkezés ügye magyar nemzeti ügy.

Izsák Balázs
a Székely Nemzeti Tanács elnöke
Marosvásárhely, 2017. szeptember 28.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése