2018. május 12., szombat

Emeljük a zászlót oly magasra, hogy vegyük észre végre, hogy mit, miért és mi végre!

Fehérvári Országzászló és Tudománytörténet
Társadalmi összefogás és magyarságtudomány. Mit jelent? Miről szól?

Épül a fehérvári országzászló
https://youtu.be/KEUXgsdF2vM
Megnyitó Salgótarjánban 2018.04.24.
Ez a felvétel még az április 24.-i salgótarjáni megnyitóról szól. Éppen azon a napon zajlott, mikor a Fejér Szövetség meghirdette  Szent György napi felhívását, hogy legyen a fehérvári Ereklyés Országzászló a társadalmi összefogás nemzeti lobogója! Hogy legyen mind a 64 történelmi vármegyének egy-egy jelképes örökbefogadója! Hogy legyen elegendő adakozó, aki képes még áldozatot vállalni a társadalmi összefogásért és azért  együttműködni is hajlandó!

S miközben a fenti fotót készítettem szülővárosom, a királyi város, Székes Fejér Vár Országzászló terén, aközben zajlott a szarvasi Aquarius67 Alapítvány szervezésében a Békés megyei Szatymazon a 29. megnyitó, hogy a Pálfi György Tudománytörténeti Vándorkiállítás alig több, mint egy nap múltán Szabolcs-Szatmár megye központjába, Nyíregyházára is eljuthasson a Pásztói Magyar Összefogás Fogadalmi Helyének Baráti Köre jóvoltából . Immáron harmincadszor. Másfél év után elérkezett a 30. megnyitó.

S az Eötvös Loránd nyomán Pálfi György által megfogalmazott üzenet, a minden megnyitón elhangzó hogyan is szól?

"Emeljük a magyar tudomány zászlaját olyan magasra, hogy ne csak külföldön, de itthon, Magyar honban is vegyük végre észre!"

Ünnepélyesség. Összefogás. A tudomány zászlaja, a nemzeti lobogója és Országzászló.

Történelmi vármegyéket örökbefogadók és tudománytörténeti vándorkiállítást terjesztők. A kiállítást lelkesen fogadók és nyílt szívű látogatók. Mi ez, ha nem társadalmi összefogás a javából? Mi lehet beszédesebb, mint 30 megnyitó 7 - egymásról korábban szinte semmit sem tudó - személy és/vagy társadalmi szervezet odaadó és önzetlen együttműködésének jóvoltából.

A szerző által elsőként elnökölt Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány mellé felsorakozók: a Fejér Szövetség, majd a Pásztói Patrióták, a szarvasi Aquarius67 Alapítvány, a "felvidéki kidoboló", azaz a dunaszerdahelyi Bugár György és 2018. május 12.-i nyírségi megnyitón - egy váratlanul elhunyt magyar géniusz emléke előtt is tisztelegve - ünnepélyesen csatlakozó Bánkis Diákokért Alapítvány, hét független közösség, hét különböző térségben hétről-hétre együttműködésre vállalkozók és hajlandók mit alkotnak most?

Érted már, tisztelt Olvasó, hogy mi az, ami lelkesíti az áldozatvállalót? Csak így tovább, ebben a szellemben, s akkor magasra emelkedhet majd minden zászló és lelkes lobogó!
Rendületlen bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc társelnök és ügyvivő koordinátor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése