2019. június 18., kedd

Megemlékezés Székesfehérvárott a 4. kormányzó 151. születésnapjáról

Tisztelt Városvezetés!
Tisztelt Szerkesztőségek!

Ma, 2019. június 18-án 151 éve, hogy megszületett Magyarország eddigi utolsó kormányzója, vitéz nagybányai Horthy Miklós. Tiszteletre méltó életművének töredékéről számtalan összefoglalót találhatunk neves és hiteles írástudóktól, azonban talán a legmeggyőzőbb az, amit évekkel ezelőtt tettünk mi is közzé honlapunkon, melynek címe oly' egyszerűen és magától értetődőn teszi elénk a kormányzó által vezetett - sokak által halálra ítélt - ország feltámadásáról szóló SZÁMVETÉSt!

A múlt évben, a 150. évfordulón kezdtük meg a díszőrségeink sorozatát Székesfehérvár helyreállított Országzászló terén, a 2018. június 4-én avatott Ereklyés Országzászló és Trianon Emlékműnél
nem csupán a nemzet által választott  kormányzó emlékére, hanem az általa vezetett Apostoli Magyar Királyság tiszteletére is.

Ez évben sem feledkezhettünk meg erről az évfordulóról. Az Országzászló Védnöki Testület meghívásának eleget téve gyújtottak Székesfehérvár polgárai közösen mécseseket az emlékmű oltárkövének négy sarkán és helyezték el a kormányzó képét a Védnöki Testület 2019. június 4-én, a trianoni döntés 99. évfordulóján elhelyezett 99 virágdíszből álló koszorúján.



A 20 óra 30 perckor kezdődő megemlékezésen Dr. Bene Gábor szegedi közjogász, közíró, a Fejér Szövetség keddenkénti Hétvezér Estjének e napra meghívott előadója tartott beszédet a hazamentő, országépítő és országgyarapító kormányzó tiszteletére.

A képes koszorú a kormányzó által vezetett Nemzeti Hadsereg zászlószentelésének 100. évfordulójára tervezett július 19.-i 100 perces díszőrségig ékesíti az emlékmű homlokterét.

Végül, hogy a fotós se hiányozzék (a képeket - ez utolsó kivételével - Sajó Mária készítette, míg ez utolsót maga, az előadó)
Múltunkat nem felejtve, abból erőt merítve ajánljuk a hírt Székesfehérvár Országzászló teréről 2019. június 18-án, vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó születésének 151. évfordulós napján tisztelettel és bizalommal az ősi erényben:

Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése