2021. március 4., csütörtök

Székesfehérvár a székely önrendelkezés mellett most és mindörökké (FRISSÍTVE!)

 ÖNRENDELKEZÉST SZÉKELYFÖLDNEK!

Ezúton értesítünk minden együttérző fehérvári polgárt,
hogy 2021. március 10-én, szerdán, helyi idő szerint 17 órától állunk ki a
SZÉKELY NEMZET ÖNRENDELKEZÉSÉÉRT
Székes Fejér Város  Csíki Székelykapujánál,
Székesfehérvár székelyföldi utcaneves délnyugati határának körforgalmában,
hogy jelképes őrtüzekkel világítsuk ki Székelyföld határait Maroshegy határában!
 
A rendkívüli járványügyi korlátozások érvénybe lépésével,
a félreértések elkerülése érdekében tisztelettel jelezzük, hogy
  • a megemlékezést a sajtóhírünkben írott (alábbi) tartalommal,
  • mint on-line közvetítéses  közéleti-közművelődési eseményt,
  • az érvényes járványügyi korlátozásokat betartva tartjuk meg!
Tisztelt Székely Nemzeti Tanács!
Tisztelt Csíkszeredai és Fehérvári Honfitársaink!
Tisztelt Közéleti Szereplők és Tisztviselők!
Tisztelt Szerkesztőségek! 
 
Éppen egy évvel ezelőtt, a 2020. március 10-én a testvéri Székelykapu alatt és a Városháza Dísztermében rendezett megemlékezésünk és kiállásunk volt a járványügyi kényszerintézkedéseket megelőző utolsó nagyszabású városi esemény. Most, az évi rendszeres megemlékezésünket megelőző napoktól kezdve kell a legsúlyosabb járványügyi korlátozásokat megélnünk, elviselnünk.
S mégis, mindezen körülmények között kell kijelentenünk: sem járvány, sem félelem nem akadályozhat minket abban, hogy székely-magyar testvéreinkkel együttérezve álljunk ki székelyföldi testvéreink szabadságjogaiért, s emlékezzünk meg áldozatvállalásukról a Székely Vértanúk Emléknapján.
 
Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Székely Nemzeti Tanács korábbi felhívását szem előtt tartva, székely testvéreinkkel együttérezve, a székely nép önrendelkezéséért folytatott küzdelmeiket támogatandó a Fejér Szövetség és társult szervezetei, az Alba Regia Civitas Rend, a Fejér MAG Egyesület, a Rákóczi Szövetség Fejér megyei szervezete, a Szent György Lovagrend Fejér megyei priorátusa és a Trianon Társaság Fejér Megyei Szervezete a nemzeti összetartozás jegyében, 2021. március 10-én, szerdán, a székelyföldi megemlékezésekkel egyidőben 17 órakor Csíkszereda és Székesfehérvár testvérvárosi szerződésének szentesítéseként állított Székes Fejér Város Csíki Székely Kapujánál mécsesekkel jelölik és világítják ki Székelyföld határait.
Az eseményen részt vesznek továbbá a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Válasz Független Civilek megyei és városi képviselői és a Pásztói Patrióták küldöttsége.

A járványügyi szabályok betartását a Fejér Szövetség tagjai biztosítják.

Tisztelettel várunk minden csatlakozót a közös imádságra és mécsesgyújtásra Székesfehérvár dél-nyugati kapujában, a székelyföldi utcaneves Maroshegy városrész határában, a Csíkszereda és Székesfehérvár testvérvárosi szerződését szentesítő székelykapunál.
A hagyományos megemlékezés  eseményeit a járványügyi intézkedéseket betartva szervezzük meg a közös imádságtól a csatlakozó résztvevők létszámtól függő helyszíni mécsesgyújtásáig.
 
Kérjük a csatlakozni szándékozókat, hogy előre jelezze részvételi szándékukat "Székelyföldért" tárgyú levélben a fejerszovetseg@gmail.com címen, hogy az egy helyszínen egyidejűleg résztvevők és közreműködők elosztását gördülékenyen szervezhessük. Szándékaink szerint a mintegy 67 mécsest a csatlakozók - korlátozások betartása melletti korlátos számú csoportjai - lobbantják lángra.
Együtt a székely nép önrendelkezéséért, szabadságáért!

Események a székelykapunál:
https://www.youtube.com/watch?v=h-CVjvEBaNQ
Székelyföld film a képre kattintva
17:00 Magyar imádság - Isten áldja meg a magyart!
17:05 Megemlékezés a székely mártírokról
17:10 Becze Margit: Székely imádságos énekek
17:15 Felfénylik Székelyföld határa - mécsesek gyújtása
17:30 Közös imádság a székelység önrendelkezéséért!
17:35 Székely imádság - Székely Himnusz
 
https://www.sznt.org/images/headers/sznt-web-szekelyfolder-megmozgatjuk-europat.jpg
Amennyiben még nem írta alá, a kezdeményezés aláírásáért kattintson a képre!




Bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc elnök - társelnök
Fejér MAG Egyesület - Fejér Szövetség

Székely Szabadság Napja Sepsiszentgyörgyön és Marosvásárhelyen

A Székely Szabadság Napjára készülünk azzal a gondolattal, hogy valóra vált a jelmondat, amelyet a Székely Nemzeti Tanács 2012-ben zászlajára tűzött: Székelyföldért megmozgattuk Európát! Egymillió négyszázezer támogató aláírás gyűlt össze az Európai Unió minden országából úgy, hogy tíz országban sikerült teljesíteni az aláírás-számok alsó küszöbét.

Székely Szabadság Napján egyházi megemlékezésre kerül sor a sepsiszentgyörgyi Turul-szobornál 2021. március 10-én 17 órától. Igét hirdetnek a történelmi magyar egyházak lelkészei, fellép a Kónya Ádám Művelődési Ház férfikórusa, meghívott szónok Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke.

A Székely Nemzeti Tanács sepsiszentgyörgyi székházában 19 órától átadjuk a Háromszék napilapnak az idei Gábor Áron-díjat. Az ünnepséget a szervezők élőben közvetítik az SZNT Facebook-oldalán.

Marosvásárhelyen, 11 órától, a Bethlen Gábor-szobor mellett nyílik meg a korábbi megemlékezéseket felidéző fotókiállítás. A szabadtéri tárlat négy napig lesz megtekinthető.

Sepsiszentgyörgy, 2021. március 3.
A Székely Nemzeti Tanács Sajtószolgálata

Területi Autonómiát Székelyföldnek!
Szabadságot a Székely Népnek!

Vonatkozó korábbi bejegyzéseink: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése