2018. március 1., csütörtök

Felhívás - Álljunk ki Székelyföld önrendelkezése mellett a Székely Vértanúk Napján

ÖNRENDELKEZÉST SZÉKELYFÖLDNEK!

Szolidaritási kiállás és megemlékezés
Székes Fejér Város Csíki Székelykapujánál, az erdélyi és székelyföldi utcaneves városrész kapujában, a maroshegyi körforgalomban, a marosvásárhelyi székely nemzeti kiállással egy időben,

2018. március 10-én (szombat) 16 órakor

a székely mártírok emlékére mécsesek gyúlnak, hogy Fehérvár kapujában is láthatóvá váljanak az ősi Székelyföld határai! Isten áldja meg a magyart, tartson neve míg a Föld tart!
 

A Fejér Szövetség és társszervezetei, az Alba Regia Civitas Rend, a Magyarok Világszövetsége, a Rákóczi Szövetség, a Szent György Lovagrend és a Trianon Társaság Fejér megyei tagjai a Székely Vértanúság és a leendő Székely Szabadság Napján a székely mártírokra, Székesfehérvár és Csíkszereda testvérvárosi kapcsolatának 7. évfordulójára is emlékezve függesztik ki ünnepélyes keretek között Székes Fejér Város Csíki Székelykapujára a 2012. március 21-én, a kapu avatásakor a Székely Nemzeti Tanács elnöke által a Fejér Szövetségnek adományozott Székely Nemzeti Zászlót!
A zászló 2018. március 21-én, szerdán estig, a székelykapu-állítás 6. évfordulós napjáig hirdeti a kapuállítással szentesített székely-magyar testvérnemzeti és Csíkszékhely-Székesfejérvár testvérvárosi kapcsolatát.

Szólítunk minden együttérző fehérvári polgárt,
találkozzunk Székesfehérvár dél-nyugati határában,
Maroshegy körforgalmában, a Székes Fejér Város Csíki Székelykapujában.
 
Események a székelykapunál:
https://www.youtube.com/watch?v=h-CVjvEBaNQ
Székelyföld film a képre kattintva

16:00 Székely-magyar nemzeti zászlók kitűzése
16:30 Magyar imádság - Isten áldja meg a magyart!
16:35 Megemlékezés a székely mártírokról
16:45 Felfénylik Székelyföld határa - mécsesek gyújtása
16:55 Imádság Székelyföld önrendelkezéséért - Mi atyánk, Istenünk!

17:00 Székely Nemzeti Imádság - Székely Himnusz

Székelyföld önrendelkezéséről nem mondunk le!

Egy olyan esztendőben készülünk a Székely Szabadság Napjára, amelyben a Székely Nemzeti Tanács száz éves évfordulójáról is megemlékezünk. Paál Árpádnak, a Székely Köztársaságra vonatkozó tervével, egyben száz éves lesz a székely önrendelkezési mozgalom.


            Egy olyan esztendőben készülünk a Székely Szabadság Napjára, amelyben öt évtizedes távolságból emlékezünk a jogfosztóan megszüntetett Magyar Autonóm Tartományra, szembenézve azzal, hogy Románia kormánya és parlamentje fent akarja tartani, az egész Európa által méltán gyűlölt Nicolae Ceaușescu diktatúrájának ezt az örökségét.


            Egy olyan esztendőben készülünk a Székely Szabadság Napjára, amelyben harmadszor van Románia parlamentje előtt Székelyföld Autonómia Statútuma. Az a törvénytervezet, ami hitelesen és jogszerűen jeleníti meg a székelység autonómia igényét, összhangban a 2008-ban megtartott népszavazás eredményeivel, összhangban a 63 székely önkormányzat által elfogadott határozatokkal.


            Egy olyan esztendőben készülünk a Székely Szabadság Napjára, amelyben Románia miniszterelnöke akasztással fenyegetett meg bennünket a székely zászló kitűzéséért, és nem akadt Európában olyan emberjogi szervezet, amely a példátlan kijelentés miatt tiltakozott volna.


            Március tizedikén, 16 órakor gyűljünk össze a marosvásárhelyi Postaréten, és onnan vonuljunk a hagyománynak megfelelően a város főterére, a kormányhivatal elé. A nagy kihívás az idei évnek, lesz-e elegendő erő, hogy felhívjuk a román közvélemény és a nagyvilág figyelmét, hogy nem sikerült bennünket megfélemlíteni? Legyünk erősek, bátrak és következetesek, és üzenjük meg az egész világnak: alkotmányos eszközökkel, erőszakmentesen, de rendíthetetlen kitartással igényeljük a székelyek szabadságát: Székelyföld államon belüli önrendelkezését.


Kérjük Székelyföld lakóit, hogy emlékezzenek meg ismét a Székely Szabadság Napjáról, aki pedig teheti, jöjjön Marosvásárhelyre, hogy békésen, méltósággal nyilvánítsuk ki közösségünk autonómiaigényét. Kérjük a magyar pártokat, civil szervezeteket, a magyar történelmi egyházak gyülekezeteit, legyenek részesei az előkészületeknek, és ösztönözzék részvételre a székelyeket és egész Erdély magyarságát. Szervezőkként gondoskodunk arról, hogy autóbuszok induljanak Barótról, Csíkszeredából, Gyergyószentmiklósról, Kézdivásárhelyről Kovásznáról, Sepsiszentgyörgyről, Székelyudvarhelyről, Szovátáról és bármilyen olyan helyszínről, ahol erre igény van.


Kérjük a nagyvilágban élő magyarok szervezeteit, hogy 2018. március 10-én vonuljanak székely zászlókkal Románia külképviseletei elé, és fejezzék ki szolidaritásukat a székely autonómiamozgalommal. Fontos, hogy minél többen legyünk, hogy megértessük mindenkivel, sem fenyegetés, sem a jogsértő intézkedések változatlan fenntartása nem félemlít meg bennünket, a mi küzdelmünknek változatlanul a székely szabadság a tétje.


Izsák Balázs
A Székely Nemzeti Tanács elnöke

Autonómiát Székelyföldnek! Szabadságot a Székely Népnek!

Vonatkozó korábbi bejegyzéseink:
2013 - Önrendelkezést Székelyföldnek - Székely Autonómiát
2014 - FMH a Székely Szabadság Napján a fehérvári megemlékezésről
2015 - Testvérvárosunk, Csíkszereda is tüntet a Székely Szabadságért
2016 - Székely Szabadság Napja Maroshegytől Marosvásárhelyig és ...
2017 - Felhívás Fehérvár polgáraihoz - Tegyünk és legyünk együtt Székelyföldért a Székely Vértanúk Napján
 
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése