2018. március 22., csütörtök

Boór Ferenc a terror valódi arcáról kérdez, és Morvai Krisztina válaszol

Ha kedd, akkor Hétvezér Est…

A terror valódi arca napjainkban

Több mint 4 év elteltével, lesz ismét a Fejér Szövetség Hétvezér Estek közéleti és kulturális előadás-sorozatának vendége Morvai Krisztina jogász, európai parlamenti képviselő. Az idehaza és Brüsszelben is sokak által ismert kemény, harcos kiállású képviselőnőt a 409. Hétvezér Esten Dr. Boór Ferenc társelnök, házigazda fogja kérdezni.

A címbéli terror felemlegetésekor vajon mire gondoljon a kedves olvasó? Hiszen a terrornak ezer arca van, nem is beszélve arról, amikor az arctalan terror teszi tönkre ezrek, százezrek milliók életét és sajnos nem „csak” tönkreteszi, hanem el is veszi azt a fizikai értelemben is.

A terror nem tévesztendő össze a terrorizmussal. A terror (latinul formidilosus, terror = ijedtség, rettegés, rémület) a nyílt erőszak alkalmazása rémület, rettegés kiváltása céljából. Az erőszak gyakran a teljes fizikai megsemmisítésig megy. Ezzel a fogalommal illetjük az erőszakos, kíméletlen módszereket, eljárásokat, hatalmaskodást is. A terrorizmus az erőszak alkalmazásának, vagy az azzal való fenyegetésnek olyan stratégiája, melynek célja a félelem keltés révén, egy meghatározott politikai, ideológiai, vallási célok kikényszerítése. A terrorizmus modern formáinak kialakulásában fontos szerepe van a tömegmédiának, mely nemzetközi méretekben képes az embereket az erőszak sokkoló jeleneteinek részeseivé tenni, azok hatását felfokozni. (Idézetek a Wikipédiából, a szabad enciklopédiából)

De térjünk vissza ismét a címben megidézett terrorhoz, amelyet nem a történelmi múltra, hanem a jelenre, napjainkra ért az est Vendége. Vajon nem Európa elrablása van megfogalmazva ebben a mondatban?

Morvai Krisztina, botcsinálta, - értsd alatta gumibot-csinálta - politikusnak tarja magát. Ugyanis politikai pályafutásának kezdetét a 2006. október 23.-ra datálja, a szem kilövető rendőr terrort alkalmazó diktatúra szenvedő alanyaként indíttatva és eljutva egészen Brüsszelig. Európa-parlamenti képviselőként belát a szép díszletek és kulisszák mögé. Felismerte és naponta felveszi a harcot a velejéig romlott, igazságtalan és romboló globális világuralmi rend, a keresztény gyökereit megtagadó Európai Unió brüsszeli, párizsi, berlini, budapesti helytartóival szemben. Brüsszeli munkája során naponta megtapasztalja azokat az erőfeszítéseket, amelyekkel igyekeznek térdre kényszeríteni Magyarországot, s elárasztani hazánkat afrikai és közel-keleti bevándorlókkal, az Európai Unió vezetői és szövetségesei „nyílt társadalom”-tervének megfelelően, miközben Magyarországon az ellenzéki pártok egymással versengve kicsinyítik, jelentéktelenítik a tömeges migráció, az idegenek betelepítésének veszélyét.

Naponta szembesül azzal, hogy Nyugat-Európában a még hatalmon lévő migránspárti kormányok és az őket kiszolgáló média milyen módon, milyen eszközökkel hallgattatja el az ottani őshonos állampolgárok véleményét, reakcióit a kialakult áldatlan, s egyre elfogadhatatlanabb és elviselhetetlenebb közállapotok elleni tiltakozásait. Nos, ez is egy „arca” az arctalan terrornak napjainkban.

Végül ajánljuk a beszélgetést különösen is a fehérváriaknak, kiknek "Európa Kulturális Fővárosa" pályázatát meghökkentő nyíltsággal bírálták az EU bizottság - idegen világnézetű - "szakértői", mondván Fejérvár túl fehér, túl vidám, túl keresztény, sehol egy színes bőrű, sehol a félelem, sehol egy mohamedán jövevény. S, ha csak ez volna az ok, ami miatt ez az este erősen érinti Fehérvár közérzetét és mindennapjait. Morvai Krisztina éppen azon a napon látogat Fehérvárra, mikor másodfokon tárgyalják egy házi őrizetben és első fokon 20 év börtönre ítélt fehérvári régész, néhai Siklósi Gyula díszpolgár egyik, mára már a körülmények ellenére is PhD dolgozatát megvédeni szándékozó tanítványának fellebbezését. 
https://youtu.be/_CO2NJLRlZc
Néhai Prof. Dr. Siklósi Gyula terrorizmussal vádolt tanítványával beszélget Morvai Krisztina az ártatlanságról és a terror valódi arcáról (megtekinthető a képre kattintva)
Igen, éppen abban a Királykút Emlékházban beszélgetünk a minden bizonyíték nélkül is kitartóan terrorizmussal vádolt egykori régész-történész hallgató ügyéről, amelyet egyik konzulense, a Fejér Szövetség Honor Alba Regia Civitas ezüst fokozatú kitüntetésének tulajdonosa, Dr. Siklósi Gyula professzor segítségével, szakértelmével állítottak helyre, s alakítottak múzeumi és közösségi élettérré. 
Szeretettel várjuk érdeklődő vendégeinket erre a - bizton állíthatjuk, hogy - nem mindennapi beszélgetésre. 
Melynek ideje: 2018. Kikelet hava, azaz március 27. kedd 18.00 óra 
Helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25.
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése