2018. március 1., csütörtök

Székely-magyar vértanúság - Vértes 73 Emléktúra

"A lelkes eljár ősei sírlakához, S gyújt régi fénynél új szövétneket."
Garay János: Árpádok

2018. március 17. szombat 9 óra
Tisztelt Városvezetés!
Tisztelt Közéleti Szereplők!
Tisztelt Iskolaszékek, közösségek!
Tisztelt Sajtószerkesztőségek!


A magyar szabadságharc és forradalom márciusi ünnepei mellett évek óta kitartóan nemcsak a forradalmárokra, nemcsak a 48-as forradalom hőseire emlékezünk.
.
2018. március 10-én (szombaton) és március 17-én (szombaton) az 1854-es és 1945-ös Vértanúkra, Mártírokra, Hősökre és Áldozatokra emlékezünk.

Szólítjuk a sajtó képviselőit, az iskolaszékek tagjait, terjesszék a hírt!

A Fejér Szövetség szeretettel várja Székesfehérvár és a megye iskolai közösségeit, diákjait, szüleiket, pedagógusokat és családjaikat, Székesfehérvár, Fejér megye polgárait, társadalmi szervezeteit, mindazokat, akik szívesen emlékeznek velünk a székely és magyar őseink, hőseink és testvéreink odaadó áldozatvállalására a székely és magyar önrendelkezésért, hazáért és szabadságért!
  1. 2018. március 10-én (szombaton) 16 órától a székely szabadságért, Székelyföld önrendelkezése mellett kiállva emlékezünk meg a székely vértanúkról, a mártírhalált hal szabadságharcosokról Székesfehérvár dél-nyugati határában, Maroshegy körforgalmában, a Székes Fejér Város Csíki Székelykapujában. (Székely Vértanúk Emléknapja 2017)

    Felhívás - Álljunk ki Székelyföld önrendelkezése mellett a Székely Vértanúk Napján

  2. 2018. március 17-én (szombaton) 9 órától a II. világháború katonai és polgári áldozatai emlékére szervezett Vértes 73 Emléktúrára szólítjuk Fejér megye emlékező polgárait, ifjakat és időseket egyaránt, hogy tartsanak velünk, ha tehetik. A résztvevők számára a túra végén szolid estebéd ellátást biztosítunk, ezért is kérjük, hogy részvételi szándékát előre is jelezze mindenki, minden közösség, aki csatlakozik! Tudnivalókat a csatolt plakát részletezi.
    A Vértes Emléktúrát az MVSZ FMSZ - Fejér Szövetség már az Abai Atilla Király Gimnáziummal összenőtt sorsközösségben szervezi. Diákoknak, pedagógusoknak és szüleiknek is bátran ajánljuk a részvételt, s a Vértes háborús emlékhelyeinél a hősökről és az áldozatokról megemlékezni.

Mécsesekről, koszorúkról gondoskodunk.

Szeretettel várunk minden Fejér megyeit, családtagjait, barátait!
Emlékezzünk együtt és töltsük fel lélekkel a múlt hőseinek emlékeit!

Isten áldja meg a magyart! Tartson neve, míg a Föld tart!

Bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc elnök - társelnök
MVSZ FMSZ - Fejér Szövetség

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése