2018. március 22., csütörtök

Megnyitó Dunaszerdahelyen és meghívás az V. Magyar Majálisra

2018. március 19-én nyitottuk meg a Pálfi György Tudománytörténeti Vándorkiállítás 23. állomását Dunaszerdahelyen, a Magyar Tanítási Nyelvű Gimnáziumban.
A. Szabó László alpolgármester, Dr. Boór Ferenc TTK ügyvivő koordinátor, Bugár György önkormányzati képviselő és az iskola diákjai a megnyitó kezdete előtt

Az alábbi képek a megnyitón készültek, ahol a diákok gyűrűjében Kiss László igazgató, A. Szabó László alpolgármester, az iskola alapító igazgatója, Lacza Tihamér tudománytörténész, publicista, műfordító, újságíró, számos tudománytörténeti kiadvány szerzője és Bugár György önkormányzati képviselő méltatásával és Bartal Dóra helyi diák, énektehetség felemelő dalával adta át Dr. Gál Erzsébet, a kiállítást gondozó Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány képviselője a kiállítást az iskolaközösség számára, hogy lehetővé váljék további felvidéki iskolákba eljuttatni Pálfi György üzenetét: "Emeljük a magyar tudomány zászlaját olyan magasra, hogy ne csak a nagyvilágon mindenütt lássák, de mi, magyarok a Kárpát-medencében is vegyük végre észre!"
Fórizs József, a FEJSZE felvidéki ügyvivője, Gál Erzsébet alapítványi elnök és Lacza Tihamér tudománytörténész, Kiss László igazgató, A. Szabó László, Dr. Boór Ferenc és Bugár György a megnyitó előtti pillanatokban
Gál Erzsébet köszönti a diákokat a bemutatás pillanataiban (Képeket készítette: Sajó Mária FEJSZE társelnök)
A megnyitón a Fejér Szövetséget Sajó Mária, Fórizs József és Dr. Boór Ferenc képviselte.
A rendkívül örömteli találkozás során Bugár György városi tanácstag meghívta a Fejér Szövetséget Dunaszerdahely V. Magyar Majálisára, melynek beharangozója éppen most került fel Dunaszerdahely világhálós oldalaira.

https://youtu.be/b9uUNlLBSnk
A dunaszerdahelyi V. Magyar Majális beharangozója a képre kattintva megtekinthető

Magyar Majálisra készülnek városunkban

Idén újult lendülettel szerveződik a májusi rendezvény, hiszen a 2009 és 2012 között megrendezett eseményt, ez év májusában a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmánya mellett működő Ifjúsági Tanács szervezi.

A május 8-án, kedden megrendezésre kerülő V. Magyar Majálison színpadi- és térprogramokkal is várják az érdeklődőket Dunaszerdahelyen. Közreműködnek Felvidék gyöngyszemei, míg az esti órákban pedig színpadra lép a HaddelHadd zenekar. Ízletes csallóközi ételekből, italokból, de gyermekprogramokból sem lesz hiány. Nincs majális májfa nélkül, így a nap folyamán a májusfaállítás szokását is felelevenítik.

A szervezőbizottság célja mindössze továbbra is annyi, hogy „Ünnepeljen magyar a magyarral!”, s minden korosztály találjon kedvére való programot, mellyel a nemzeti kincsünket, a kultúránkat megtartják. A rendezvény részben közösségépítő szereppel is bír, hiszen a fiatal szervezők mindenkor tevékenykedni szeretnének úgy a megmaradásért, mind a hagyományápolásért.

Aki kedvet kapott arra, hogy egy mindig vidám és dolgos csapathoz tartozzon, jelentkezzen bátran Sárik Évánál (evasarik92@gmail.com) és Sátor Veronikánál (veronika.sator@gmail.com). Mindemellett kézművesek, népművészek, iparművészek és vásározók jelentkezését is várják a bugileg@gmail.com e-mail címre.

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése