2022. január 23., vasárnap

A Magyar Kultúra Napja alkalmából "Hímezz magyarra!" velünk és Petrányi-Szöőr Annával az 534. Hétvezér Estén

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Petrányi Szöőr Anna pszichológus, jogász: Hímezz magyarra!

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!

Ím már harmadik alkalommal lesz Dr. Petrányi-Szöőr Anna pszichológus, jogász, a Recski Szövetség elnökségi tagja, számos közéleti és szakmai publicisztikáin túl Az erőszak neve: fenség és a A szeretőtartás szertartása című könyv szerzője a Fejér Szövetség Hétvezér Esték címmel rendezett közművelődési és közéleti előadás sorozatának 534. előadó vendége.
 
Előadónk első alkalommal "Se nyilasok, se kommunisták" címmel tartott előadást alig több, mint két évvel ezelőtt a Fejér Szövetség vendégeként, majd fél évvel ezelőtt másodszor is a Hétvezér Estéken Nemzetvédelem tegnap és ma című előadásával. A két előadást átívelő nemzeti elkötelezettség a mostani előadásában is töretlen. A Magyar Kultúra Napját követő Hétvezér Est programja most nem is nyújthatna alkalmasabb előadásnak teret, mint a (többek között) Petrányi-Szöőr Anna által kezdeményezett és gondozott "Hímezz magyarra!" mozgalom ismertetésének és egyben kedvcsinálóként az eszmeiségének terjesztésére.

Kodály Zoltánt idézve az előadás mottója: "Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának!"

S egy régi jó barátunk, Szócsinné v. Léber Ottilia napi ajánlásával várjuk mi is az érdeklődőket az 534. Hétvezér Est előadásra: "Fontos, hogy a magyar kultúrához tartozást megéljük és továbbadjuk: egy családi történet elmesélésével, egy hagyomány megismerésével és megismertetésével, egy gyermekünknek mondott mesével, egy népdal vagy néptánc megtanulásával vagy megtanításával. Aprónak tűnő, mégis a mai rohanó és globális világban annál jelentősebb dolgok ezek. Csak rajtunk múlik, vigyük tovább a lángot!"
 
Részleteket az előadás előtt, vagy után, illetve azon túlmutatva is a program facebook közösségi oldalán (a címszövegre kattintva), illetve a csatolt képre, a Heti TV "A Hét Embere" című műsorának első részéből kaphatnak érdeklődőink.

Ajánljuk tisztelettel az előadást figyelmükbe, azaz várunk minden régi és új érdeklődőt
 
 2022. év Vízöntő - Nagyboldogasszony - Fergeteg - január havának 25. napján (kedden) 18:00 órától
a Királykút Emlékházba
Dr. Petrányi-Szöőr Anna pszichológus, jogász
Hímezz magyarra!
című előadására

Figyeljék híreinket, hiszen ha kedd, akkor - biztosak lehetünk benne, hogy újra és elmaradhatatlanul - Hétvezér Est!

A Hétvezér Est rendezősége nevében a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

1 megjegyzés:

  1. 2022-ben HORVÁTH NANCY SZELLEME LAZÁN MEGBUKTAT6JA a FIDESZT!!!…- és SIMÁN BÖRTÖNBE JUTTAT6JA (D)ROGÁN ANTAL SZEXRAGADOZÓT!!!
    NINCS MENEKVÉS AZOKNAK a POKOLFAJZATOKNAK, AKIK EDDIG ÚGY GONDOLTÁK, HOGY MEGÚSZHATJÁK NANCY KIVÉGZÉSÉT!!!

    https://www.gyertyaláng.hu/szemely/94303

    VálaszTörlés