2022. április 10., vasárnap

Tiszta beszéd az 543. Hétvezér Estén Reiner Péterrel és barátaival, barátainkkal könyve új kiadásának első bemutatóján

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Reiner Péter közíró, közéleti szereplő: Tiszta beszéd - könyvbemutató

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!

Nagyon nagy örömmel adunk hírt arról, hogy Reiner Péter, a Fejér Szövetség tiszteletbeli tagja barátaival, Dévai Nagy Kamilla érdemes művésszel, Petrányi Szöőr Anna pszichológus jogásszal és Domonkos László íróval karöltve érkezik hozzánk Fehérvárra, a királyi városba.

Vendégünk Reiner Péter
A Fejér Szövetség közművelődési és közéleti előadás sorozata, a Hétvezér Esték 543. előadó vendége által az évtizeddel ezelőtt még "Márton Pál" név alatt közzétett Tiszta beszéd címmel megjelent könyvének új kiadását követő első könyvbemutatójára kerül sor a Királykút Emlékházban, melynek különös hangsúlyt ad az, hogy a könyv éppen az előadóról, korábbi közéleti szerepvállalásairól szól hűen, tiszta forrásból - s nem utolsó sorban - személyesen.
 
Reiner Péter 2012. novemberében szerepelt először körünkben e könyv első kiadásának bemutatójával Nemtől, fajtól függetlenül magyarságunkért a 148. Hétvezér Estén címmel, hogy legközelebb, mint egyike azon utazások szervezőinek, akik megannyi határon kívül rekedt magyarlakta településekre szólítottak bennünket, s szőttek honi és külhoni nemzettestvérek között erős szövétneket, éppen napjaink eseményeiben leginkább érintett nemzettestvéreinkről szóló előadással szerepeljen újra a Hétvezér Esténken Kárpátalja, édes Haza címmel mintegy három és fél éve (rendszeres fehérvári látogatásai közepette).
 
Jelen könyvbemutató előadás beharangozójaként előadónkat idézzük:
Kedves Barátaim!

Röviden összefoglalva az ismét olvasók kezébe kerülő Tiszta beszéd címmel írt könyvet, a legelső, hogy ismert és népszerű írója az utolsó pillanatban úgy döntött álnéven írja meg néhány évemet összefoglaló könyvét.

A könyv valóban igazi narratíva, mely a sajnos mindmáig nem feldolgozott 2006-os drámai őszi események utóhatásaként születhetett meg. Történeteivel valójában az olvasóra bízza a végkövetkeztetések megvonását, mind a máig visszaköszönő igazságtételi kérdések, mind az
úgynevezett eddig meg nem beszélt zsidó kérdések kapcsán is.

Fókuszában a hazaszeretet és a választott értékeink és elveink iránti hűség áll és azt kutatja kitartóan, milyen érzés zsidó gyökereink nyílt vállalása mellett magyarként büszkén élni e hazában és folyamatosan ekként cselekedni.

Végső soron az eddigi kiadások levonható következményeként szó szerint diadalutat bejárva a kizárólag bemutatókon eddig értékesített példányok sorsát követve a Kárpát -medencében, hogy megbeszéletlen dolgaink közös feltárása legújabb kori történelmünkben bármily fájdalmas, de elkerülhetetlen.

Az sajnálatosan korán elhunyt szerkesztő fülszövege is arra utal a minden mindennel összefügg régi igazságra rámutatva, hogy érdemes megvívni az igazságosságért folytatott egyéni és közösségi küzdelmünket, ha azt szeretnénk, hogy történelmünk valósága közkinccsé válhasson és közös magyar nemzetünk jövőre legyen ítélve!

Szeretettel:
Reiner Péter (akiről a könyv íródott)
 
 
Ajánljuk az előadást és egyben a Hétvezér Esték áprilisi programját tisztelettel figyelmükbe, azaz várunk minden régi és új érdeklődőt
 
 2022. év Szent György - Szelek - április havának 12. napján (kedden) 18:00 órától
a Királykút Emlékházba
Reiner Péter
Tiszta beszéd című könyvbemutató előadására

Figyeljék híreinket, hiszen ha kedd, akkor - biztosak lehetünk benne, hogy újra és elmaradhatatlanul - Hétvezér Est!

Főszervező: Simon Irén
Műsorszerkesztő: Sajó Mária
Felelős szerkesztő: Dr. Boór Ferenc

A Hétvezér Est rendezősége nevében a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése