2022. szeptember 11., vasárnap

Mécsesekkel megvilágított Ereklyés Országzászló és Trianon Emlékmű testvérvárosunkkal, nemzettestvéreinkkel együttérezve 2022. szeptember 11-én

Szeptember 11 az erdélyi, a székely magyarság szabadságharcának jeles napja marad

Tisztelt Fehérvári Polgárok!
Tisztelt Közéleti Szereplők!
Tisztelt Sajtómunkatársak!


Testvérvárosunk, Csíkszereda népe 1940. szeptember 11-én
boldog örömmel köszöntötte a Magyar Királyi Honvédséget
Ma, 2022. szeptember 11-én volt 82 éve, hogy az 1940. augusztus 30-án meghozott ún. „második bécsi döntés” következtében Csíkszereda, Székesfehérvár testvérvárosa   - ha csupán 5 évre is, de - békésen visszakerült az anyaország kebelére.
 
Vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzót és a nemzeti lobogó alatt bevonuló (a hajdani Nemzeti Hadseregből megalakult) Magyar Királyi Honvédséget 1940. szeptember 11-én köszöntötte Kolozsvár, majd testvérvárosunk,  Csíkszereda lelkes erdélyi és székely magyar népe.

Mécsesgyújtás
testvérvárosunk, Csíkszereda hazatérésének 82. évfordulós napján,
2022. 09. 11-én (vasárnap) 18:00 órakor
Székesfehérvár Országzászló terén,
az Ereklyés Országzászló és Trianon Emlékműnél 

Az Országzászló Védnöki Testület képviselői ezen alkalomból csendes megemlékezést tartottak Székesfehérvárott, a 2018. június 4-én újraavatott Ereklyés Országzászló és Trianon Emlékműnél és mécsesekkel világították ki a (nemzeti címerünk jelképrendszerét is idéző emlékmű) hármashalmot mintázó oltárkövét és oldalszárnyait, illetve a székelyföldi, erdélyi (ún. partiumi) teljesen és részben el- és visszacsatolt 12 kelet-magyarországi történelmi vármegye címerpajzsát.



















 
https://www.youtube.com/watch?v=qasEPtZj1kQ
Az örömmámor archív felvételei
Megkerülhetetlen a székely önrendelkezés visszaállítása

82 évvel ezelőtt, 1940. szeptember 11-én vonult be és ért Erdély szívébe, Kolozsvárra - a második bécsi döntés következményeként békésen és ünnepélyesen - Horthy Miklós kormányzó vezetésével a Magyar Királyi Honvédség, amellyel - ha rövid időre is - Észak-Erdély és az észak-erdélyi magyarság, Székelyföld és a székelység újra visszanyerte a trianoni "békediktátummal" elvesztett - s a méltatlan "nyertesek" álságos kötelezettségszegése által azóta tovább csorbított - önrendelkezését és szabadságát.

Bizalommal az ősi erényben:

Dr. Boór Ferenc elnök - társelnök
Fejér MAG Egyesület - Fejér Szövetség
Országzászló Védnöki Testület ügyvivő

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése