2022. november 6., vasárnap

Hétvezér Est az '56-os forradalom és szabadságharc utáni megtorlásról

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Spišák Monika történész: Az 1956-os forradalom utáni megtorlás

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!

Spišák Monika történész,
a Nemzeti Emlékezet Bizottsága Hivatalának külsős tudományos kutatója lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Est 571. előadó vendége.
 
Előadónk történész-művészettörténészként végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán, s mint PhD hallgató folytatta tanulmányait, s éppen doktori disszertációján dolgozik. Szakterülete az 1945-1989 közötti magyar politika- és társadalomtörténet. A Nemzeti Emlékezet Bizottsága Hivatalának tudományos kutatójaként az 1945 utáni koncepciós perek és az '56-os forradalom utáni  megtorló perek feldolgozásában vállal szerepet.
 
Nem véletlenül választottuk ezt az előadást az 1956-os forradalom leverésének évfordulós napjaira, hiszen a szovjet megszállás november 4.-i kezdetétől még napokig, így az előadás napján, november 8-án is halálos áldozatokat követelő súlyos harcok folytak Budapest utcáin. A szörnyű megtorlás időszaka pedig ezután vette kezdetét hazánkban, melynek részletei máig sem teljesen ismeretesek, főként a közvélemény számára nem nyilvánosak. Ezen a Hétvezér Estén az 56-os megtorlás áldozataira is emlékezünk, miközben előadónk legfrissebb kutatási eredményeibe is betekinthetnek a Hétvezér Est látogatói.

Ajánljuk az előadást, egyben a Hétvezér Esték 2022. év novemberi programt figyelmükbe, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt
 
 2022. év Szent András - Enyészet - november havának 8. napján (kedden) 18:00 órától
a Királykút Emlékházba
Spišák Monika történész
Az 1956-os forradalom utáni megtorlás
című előadására.

Figyeljék híreinket, hiszen ha kedd, akkor - biztosak lehetünk benne, hogy újra és elmaradhatatlanul - Hétvezér Est! 

A Hétvezér Est rendezősége nevében a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése