2022. november 20., vasárnap

Vádak és koncepciós perek össztüzében - Hétvezér Est Budaházy Eddával és Györggyel

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Budaházy Edda és Budaházy György: Fogságra ítélve

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!

Budaházy Edda, a már 25 éve Budapesten működő Szkíta Kézműves Bolt és a Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalom alapítója, a Hunnia kamuperben évtizedes fogságra és embertelen megpróbáltatásra ítélt Budaházy György testvére lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Esték 573. előadó vendége.
 
Középnemesi család második gyermekeként született előadónk a Magyar Testnevelési Egyetemen szerzett felsőfokú végzettséget, majd Angliában, Amerikában és Dél Afrikában is dolgozott pár évet, mielőtt magyarországi vállalkozásba kezdett. A magyar őshagyományok elkötelezett híveként támogatja kézműves termékeken keresztül a kihalófélben lévő mesterségek (fafaragás, kovácsolás, nemezelés, poncolás, kerámiakészítés, viseletek, ...) fennmaradását. Jelenleg három gyermekes anyaként a Pécsi Tudományegyetem Néprajz Tanszékének harmadéves levelező hallgatója. Családja generációs hagyományait követve már fiatal korában kialakult erős közéleti érdeklődése, különös figyelemmel a rendszerváltoztatás utáni magyar politikai élet alakulására. A 2014-ben alapított Hozz Világra Még Egy Magyart Mozgalommal a gyermekvállalás fontosságára, a magzatvédelemre, a bevándorlás és a genderideológia veszélyeire valamint Európa demográfiai hanyatlására kívánja a figyelmet felhívni.
Budaházy Eddával még akkor állapodtunk meg az előadásról, mikor Budapesten a Hazatérés Templomában ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész megemlékező és szolidaritási istentiszteletén imádkoztunk 1956 áldozataiért, köztük Wittner Máriáért és Budaházy György szabadulásáért, államelnöki közkegyelemben részesítéséért, azt kezdeményezve. Edda meg is jegyezte, hogy reméli, Györggyel együtt vehet részt a Hétvezér Esten. A kezdeményezéshez aláíróként, támogatóként csatlakozni lehet a budaházybizottsag@gmail.com címre küldött @-levéllel.
 
Az előadás első szakaszában a távolból bejelentkezve találkozhatunk és beszélgethetünk újra Budaházy Györggyel, aki évtizedes meghurcoltatásának azon idejében volt az 508. Hétvezér Est előadó vendége, mikor rövid ideig szabadlábon védekezhetett, miután a másodfokú bíróság az első fokon eljáró Fővárosi Törvényszék elképesztően súlyos ítéletét, melyben  Budaházy Györgyöt koholt politikai vádakkal 13 év fegyházra ítélte, súlyos megalapozatlanság és egyéb eljárásjogi hibák miatt hatályon kívül helyezte és új eljárás lefolytatására kötelezte. A Hunnia-ügy tegnap, ma és holnap volt akkori előadásának címe, hiszen a Hunnia per, amint György előadásának címében is szerepelt, nem ért még véget. Sőt, a jogi szakértők és a tárgyalásokat figyelemmel kísérők teljes megdöbbenésére a Fővárosi Törvényszék felmentés, vagy messze enyhébb ítélet helyett kitartva a valóságtól elrugaszkodott koholt vádak  mellett súlyosabb ítélettel sújtotta a perbe fogott vádlottakat, melyben Györgyöt 17 év fegyházra ítélte és azonnal letartóztattatta, melyből 2022. október 27-én, 3 nappal azután "szabadult" házi-őrizetes fogságába, hogy a nyilvánvaló bosszúhadjáratból kiutat már nem remélve, éhségsztrájkba kezdett.

Ajánljuk az előadást, egyben a Hétvezér Esték 2022. év novemberi programt figyelmükbe, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt
 
 2022. év Szent András - Enyészet - november havának 22. napján (kedden) 18:00 órától
a Királykút Emlékházba
Budaházy Edda és György
Fogságra ítélve
című előadására.

Figyeljék híreinket, hiszen ha kedd, akkor - biztosak lehetünk benne, hogy újra és elmaradhatatlanul - Hétvezér Est! 

A Hétvezér Est rendezősége nevében a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése