2020. október 24., szombat

A forradalom 50. évfordulójával kezdődött az üldöztetés és máig tart a Hunnia-ügy

 Ha kedd, akkor Hétvezér Est 

Budaházy György: A Hunnia-ügy tegnap, ma és holnap: a Hunnia per és következményei

Budaházy György, a 2002-es választást követő Erzsébet hídi blokád szervezésével a politika tűzvonalába lépő nemzeti hazafi lesz a Fejér Szövetség 508. Hétvezér Estjének előadó vendége.

Az 1956-os forradalom 50. évfordulóján elkövetett hatalmi visszaélések, az embertelen megtorlások, szemkilövető kormányzat visszaéléseinek közepette lett politikai üldözött, amely a politika és jog hálójában a kormányzat változásával sem szűnt meg.

Az évtizedes eljárássá elhúzódó Hunnia-per fővádlottjaként - társaival, vagy társainak titulált ártatlanokkal együtt - családjától is elzárva vészelte át az összesen több, mint 120 éves elzárást jelentő elsőfokú ítélet megsemmisítéséig tartó huzavonát.

 
Bár a másodfokú bíróság a 9 éves szabadságkorlátozást megszüntetve 2018 márciusában az elsőfokú ítéletet hatályon kívül helyezte, azonban a Hunnia-ügy ezzel sem, máig sem zárult le! Az elsőfokú ítéletet megsemmisítő döntés perújrafelvételre - nem kártérítésre, avagy a vád visszavonására - kötelezi csupán a vádlókat, s a Hunnia-per ugyanabban az évben, 2018 őszével megkezdte második felvonását Budaházy György és társai (köztük még elismert fehérvári és más fiatal szakemberek) ellen. 

Budaházy György először szerepel a Hétvezér Est programján, holott több alkalommal - házi őrizete alatt is - szerepelt a Fejér Szövetség képviselőivel együtt egy-egy nemzeti megmozdulás közszereplőjeként.

Amint megszoktuk, megszokták már közéleti és közművelődési előadás sorozatunk vendégei, a Hétvezér Est most sem mindennapi történettel és következtetésekkel szolgálja résztvevőit.

Előadó: Budaházy György, nemzeti, joboldali közéleti hazafi
Az előadás címe: Hunnia-ügy tegnap, ma és holnap
Ideje: 2020. Mindszent - Magvető - október hava 27., kedd 18.00 óra
Helye: Királykút Emlékház, Mikszáth Kálmán u. 25.
 
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése