2020. október 22., csütörtök

Székely Autonómia Napja Sárkeresztesen és Székesfehérvárott is az összetartozásról szól

"Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok,szabad Székelyföldre utat mutassatok!
Mutassatok utat a székely testvérnek, keresve sem talál szebb hazát népének!"

Míg fénylik az égen a Hold és a Nap, kiállás, fohász és fáklyás menet a székelység önrendelkezéséért a királyi városban

A VÁLASZ Független Civilek sajtótájékoztatóján...

... a résztvevők hangsúlyozták, hogy ez a nap a Székely Nemzeti Tanács politikai határokat átívelő, pártok feletti, részérdekeket meghaladó autonómia törekvéseinek kifejeződése. Hangos kiáltás az őshonos székelység önrendelkezési jogainak érvényesítéséért, amelyet a történelmi városban meghallani és visszhangzani magyar nemzeti kötelesség.

Székesfehérvár MJV honlapja "IMÁDSÁGOS GYERTYAGYÚJTÁS ÉS FELVONULÁS SZÉKELYFÖLD AUTONÓMIÁJÁÉRT VASÁRNAP, A MAROSHEGYEN" címmel számolt be a sajtótájékoztatón elhangzottakról. 

Válasz Független Civilek Sajtótájékoztatója (vágatlan): https://www.facebook.com/watch/?v=699001227665374

Amint Székesfehérvárott, úgy Sárkeresztesen is felfénylenek Székelyföld tüzei!

Székely Autonómia Napja - SÁRKERESZTES

A faluban számos erdélyi származású család él, és a testvértelepülésük, Várfalva is Erdélyben található. Ezzel együtt számtalan család ápol baráti kapcsolatokat erdélyi magyar testvéreinkkel, akik a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésére már tíz éve küzdenek a Székely Autonómiáért. Az aláírásgyűjtés az őshonos európai kisebbségek jogainak védelméért (MINORITY SAFEPACK) tovább fogja erősíteni a székelyek jogait szülőföldjükön.

A 10 éves Fejér Szövetség Sárkeresztesi Tizede ezért október 25-én, vasárnap 15 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatallal szemben található Trianon emlékműnél Székely Autonómia Napja ünnepséget rendez. Ezzel közösséget vállalnak mindazokkal, akik magyarként szabadságot, jogot, jövőt, gyarapodást szeretnének szülőföldjükön. 19 órakor a Sportpályán őrtüzet gyújtanak Székelyföldért és Csaba királyfi népének dalaival csatlakoznak a Kárpát-medence szerte fellobbanó hasonló őrtüzekhez.

Székely Autonómia Napja - Székesfehérvár

Minden év októberének utolsó napja a 2013. október 27.-i Székelymenet óta a Székely Autonómi Napja.

A Fejér Szövetség (FEJSZE), amint a Székelyek Nagy Meneteléséhez, úgy azonnal csatlakozott a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezéséhez és minden évben mécsesekkel rajzolta, világította ki Székelyföld határait a maroshegyi körforgalomban, a FEJSZE által Székesfehérvár és testvérvárosa, Csíkszereda önkormányzata támogatásával állított, 2012. március 21-én közösen avatott és Székes Fejér Város Csíki Székelykapuja névre keresztelt székelykapu előterében.

Sajtótájékoztatót tartott az eseményt már évek óta támogató Válasz Független Civilek és Deák Lajosné önkormányzati tanácsnok (Fehérvár TV Híradó 7:15 perctől!).

"Álljunk székely testvéreink önrendelkezési törekvései mellé 2020. októberének utolsó vasárnapján 16:30-tól a maroshegyi székelykapnál gyújtott "őrtüzekkel" és fáklyás felvonulással a Balatoni út mentén a koronás körforgalomig!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Vonatkozó korábbi híradások:
2011. augusztus 17., szerda Quo vadis Székelyföld?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése