2020. október 19., hétfő

Míg fénylik az égen a Hold és a Nap, kiállás, fohász és fáklyás menet a székelység önrendelkezéséért a királyi városban

 Székesfehérvárott is felfénylenek Székelyföld határai!

Felhívás!
Ezúton hívunk és szólítunk minden együttérző fehérvári polgárt, 
hogy október utolsó vasárnapján, 2020. október 25-én 16:30-tól, 
gyújtsunk együtt őrlángokat, világítsanak Székelyföld határai
A SZÉKELY NÉP ÖNRENDELKEZÉSÉÉRT
 Székes Fejér Város Csíki Székelykapujánál
(a körforgalomban, Székesfehérvár-Maroshegy bejáratánál)

Tisztelt Székely Nemzeti Tanács!
Tisztelt Csíkszeredai és Fehérvári Önkormányzat!
Tisztelt Fehérvári Honfitársaink!
Tisztelt Szerkesztőségek! 

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Székely Nemzeti Tanács felhívásának eleget téve, székely testvéreinkkel együtt érezve, Székelyföld önrendelkezéséért folytatott küzdelmeiket támogatandó a Fejér Szövetség, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Székelybál Alapítók Baráti Köre, a Válasz Független Civilek Egyesület és csatlakozó szervezetek és polgárok, köztisztviselők

teljes önrendelkezést követelnek a székely nemzetnek!
2020. október 25-én (helyi idő szerint) 16:30 órakor
Székes Fejér Város Csíki Székelykapujánál

mécsesekkel világítja ki Székelyföld határait,
hogy a 16:45-től kezdődő közös ima után fáklyás
felvonulással érkezzenek a koronás körforgalomhoz.

Az eseményen részt vesznek és közreműködnek:
Deák Lajosné önkormányzati képviselő (Szfvár MJV Önkormányzat), Szili Csaba megyei önkormányzati képviselő (VÁLASZ), Juhász László önkormányzati képviselő (Székelybál Alapító Baráti Kör, VÁLASZ), Kónyi-Kiss Botond (HVIM), Boór Ferenc (FEJSZE) és még sokan, mások.

Tisztelettel várunk minden csatlakozót Székesfehérvár dél-nyugati kapujában, a székelyföldi utcaneves Maroshegy városrész határában, a körforgalomban, hogy Székelyföld határait kivilágítandó együtt gyújtsunk mécseseket, jelképes őrtüzeket Csíkszereda és Székesfehérvár testvérvárosi szerződését szentesítő székelykapunál és lobbantsuk fel a nemzeti összetartozás fáklyáit a székelység önrendelkezési küzdelmei melletti kiállásért!

Bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc elnök - társelnök 
Fejér MAG Egyesület - Fejér Szövetség A Székely Nemzeti Tanács felhívása
Felhívás a nagyvilág magyar, keresztény gyülekezeteihez
„Egy szikra talán mégis zengve pattan…”

Mint minden évben, október utolsó vasárnapján közös imára hívjuk a nagyvilág keresztény, magyar gyülekezeteit. A hagyománynak megfelelően este őrtüzekkel hívjuk fel a világ figyelmét Székelyföld autonómiatörekvésére.

Figyelembe véve, hogy ez az év más, mint a többi, a világjárvány megfékezésére hozott korlátozó intézkedések sok helyen olyan feltételeket teremtenek, amelyekhez nekünk is igazodnunk kell. Ezért arra kérjük a gyülekezeteket, hogy az adott ország vagy település járványtani intézkedéseinek figyelembevételével szervezzék meg mind a délelőtti együttes imádkozást, mind az őrtüzek fellobbantását. Mindezek mellett tudatosítani kell az egész közösségben, hogy október 25-e Székelyföld Autonómiájának Napja. Ahogy lehet című versében írja Reményik Sándor „Egy szikra talán mégis zengve pattan / Lángörvényből, mely benned kavarog”.

Ezen a napon megemlékezünk Székelyföld autonómiájának hagyományáról, és egyben jelezzük a világnak, hogy nem mondunk le az önrendelkezés jogáról, nem mondunk le Székelyföld területi autonómiájáról.

Ebben az évben az autonómiaküzdelem egyik látványos és egész Európát megmozdító eseménye a Székely Nemzeti Tanács által elindított európai polgári kezdeményezés a nemzeti régiók védelmében. Egy olyan pillanatban tartjuk meg Székelyföld autonómiájának napját, amikor az aláírásgyűjtés még nem zárult le. Túl vagyunk egymillió háromszázezer támogató aláíráson, a kezdeményezés mögött tudhatjuk a Magyar Országgyűlés egyhangú szavazással elfogadott támogató nyilatkozatát, és magunk mögött tudhatjuk a Katalán Nemzetgyűlés (Assemblea Nacional Catalana) támogató nyilatkozatát is.

Október 25-én arra kell gondolnunk, hogy a sikerhez, a győzelemhez a közösségi akarat és a hit a legfontosabb. Ez pedig innen fog szétsugározni, Székelyföldről Európa nemzeti régiói felé.

Szeretnénk tájékoztatni minden, Székely Autonómia Napjára szerveződő közösséget, hogy a Székelyföldért Társaság már bejelentette, hogy Budapesten a Hősök Terén hagyományos módon fogják megszervezni a szolidaritási rendezvényt.

Izsák Balázs

                                                             a Székely Nemzeti Tanács elnöke 

Írja alá ön is: https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative 

Továbbította a
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése