2020. október 11., vasárnap

Rendkívüli sajtótájkoztató a 101. évforduló előtt egy héttel (vidóval frissítve)

101 évvel ezelőtt szabadította fel a román megszállás alól Székesfehérvárt a Nemzeti Hadsereg

Tisztelt Polgármester Úr! 
Tisztelt Közéleti Szereplők!
Tisztelt Sajtómunkatársak!

Az Országzászló Védnöki Testület felkérésére a Fejér Szövetség és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezésében egy évvel ezelőtt emlékeztünk meg az országot felszabadító Nemzeti Hadsereg tisztjeinek és közkatonáinak felejthetetlen áldozatvállalására a Fehérvárt felszabadító bevonulásuk 100. évfordulóján.

A megemlékezés nyitányaként a Nemzeti Hadsereg bevonulásának útvonalába eső - a székelyföldi utcaneves városrész határában, a maroshegyi körforgalomban 2012-ben avatott testvér(város)i - Székelykapu előtt ismertettük és tettük közzé a felhívást, hogy a hajdani városi és megyei közgyűlés közös akaratával 1920-ban létesített, azonban 1946-ban ledöntött, majd eltávolított Bory Jenő emlékmű helyreállításáért aláírásgyűjtésbe kezdünk, melyet a közakarat kifejezéseként a következő, tehát a közelgő évfordulón adunk át ünnepélyesen előbb Székesfehérvár, majd Fejér megye önkormányzati testületeinek.

A felhívás és aláírásgyűjtő ív ide kattintva tölthető le, illetve olvasható.

Ezúton hívjuk meg Önöket
Előzetes Sajtótájékoztatónkra
a városi és megyei közgyűléshez címzett felhívás és aláírásgyűjtő ívek
Ünnepélyes Átadási Eseményéről
a Székesfehérvár, Koronázó tér 4. szám I. emeletén található
Alba Mária Közéleti Műhelybe
2020. 10. 12-én (hétfőn) 14:00 órára

A sajtótájékoztatón részt vesz és nyilatkozatot tesz a felhívásban kezdeményezett helyreállítást támogató Válasz Független Civilek Egyesület képviseletében Juhász László elnök, önkormányzati képviselő és Szili Csaba alelnök, megyei önkormányzati képviselő is.

2020. október 19-én lesz* 101 éve, hogy az 1919. június 18.-i szegedi zászlószentelés és zászlóbontás következtében megalakult Nemzeti Hadsereg vitéz nagybányai Horthy Miklós vezetésével Szabadbattyánon keresztül bevonult Székesfehérvárra, amellyel megszüntette Székesfehérvár román megszállását és megkezdte útját a főváros felé, hogy véget vessen az országot dúló idegen seregek visszaéléseinek!

A Nemzet Hadserege azért indult a megcsonkolt ország szívébe és érkezett Siófokról Szent István városába, hogy a koronázó város szakrális ereje által biztosítsa az ország határait és megkezdhesse az egészséges és igazságos Magyarország helyreállítását!
 * Szerk. 2020.10.15., Helyesen: október 12-én volt (a kozterkep.hu oldalon, vagy a forrásműben elütés lehet)

A 2020. október 12.-i híradásokkal frissítve:
Fehérvár TV Híradó (9:25 perctől) és Archivum (a képre kattintva)
 
Emlékezzünk meg együtt a bevonulás 101. évfordulójáról, 2020. október 19-én (hétfőn) 17 órától a megszállás alól felmentő Nemzeti Hadsereg áldozatvállalásáról.

Bizalommal az ősi erényben:
Dr. Boór Ferenc elnök-társelnök                                                    Kónyi-Kiss Botond alelnök
Fejér MAG Egyesület - Fejér Szövetség            Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése