2020. október 26., hétfő

A hét híréről, s még mindig a székely önrendelkezésről

A Fehérvár TV tegnapi, 2020. október 25.-i "Hét hírei"-ben - többek között - a 2:35. perctől még a városunkat 101 esztendeje megszálló hordák alól mentesítő Nemzeti Hadsereg tiszteletére állítandó és 100 évvel ezelőtt állított Bory-obeliszk helyreállításáért zajlott fáklyás felvonulásunkról készített összefoglaló szerepelt.

Ma, 2020. október 26-án viszont már a székely nemzettestvéreink önrendelkezéséért a Székely Nemzeti Tanács által Székely Autonómia Napjaként meghirdetett őrtűz gyújtás keretei között zajlott megyei, sárkeresztesi és székesfehérvári kiállásairól szólt a 7:00. perctől a Fehérvár TV Híradójában az összefoglaló.

Sohasem lehet elégszer elismételni, mennyire fontos az összetartozás kifejezése, a kiállás nemzettestvéreink igazságos és jogos törekvései mellett.

S, bár már el is szállt egy nap az esemény felett, mégis, még mindig a napirenden a Székely Autonómia Nap. Egy újságnak, s minden média szereplőnek napjainkban rendkívüli hatása van a közgondolkodásra. Különösen, ha éppen azt mutatja be, hogy egy kisebb település elkötelezett csoportja is hatással lehet a világra. A mi, megyei és az érintett székelyföldi világunkra bizonyosan.

A Fejér Megyei Hírlap elektronikus oldalán most a Sárkeresztes-Várfalva összetartozásáé a számomra legkedvesebb hírrovat. Mert - amint hirdeti is a fejérek (FEJSZE) zászlaján a felirat - "Soha ne kételkedj abban, hogy elkötelezett polgárok kis csoportja megváltoztathatja a világot!". Ajánlom mindőnk figyelmébe, hogy mit is üzent a sárkeresztesi résztvevőknek testvérvárosuk, Várfalva polgármestere, Marginean János vasárnap.

Székely autonómia napja – Üzenet Várfalváról

Köszönet a helyieknek, a Fórizs, a Horváth és természetesen a Tieger családnak az élményért, amelynek részesei lehettünk vasárnap. S köszönet a cikk szerzőjének, Májer Tamásnak, aki nem volt rest pontosítani és kiegészíteni a hírt, amellyel közhírré tette, hogy mi is volt a megye egyik (a legkevésbé sem a legnagyobb) településének lélekemelő, s mi több, sokak számára biztatást nyújtó, pillanata.

S végül megtekinthető (ide kattintva) az esemény képalbuma is többek között a Fehérvár Médiacentrum és a Fejér Megyei Hírlap képgalériájának jóvoltából.

Bizalmam az ősi erényben:
Ferenc (az öreghegyi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése