2020. október 26., hétfő

A székely nép önrendelkezésért álltunk ki Székesfehérvár délnyugati kapujában

Kiálltunk a város délnyugati kapujában, a testvérvárosi székelykapu ívei alatt székely nemzettestvéreink önrendelkezési jogai mellett a Székely Autonómia Napján, október utolsó vasárnapján. A székelyföldi őrtüzekkel egyidőben fellobbanó fáklyákkal vonultunk a székelyföldi utcaneves Maroshegy koronás körforgalmáig.

Imádságos gyertyagyújtás és felvonulás volt vasárnap Székelyföld autonómiájáért

Köszönet - többek között - a FEJSZE, a HVIM, a VÁLASZ képviselőinek, Deák Lajosné Zsuzsanna városi tanácsnoknak, vitéz Vesztergám Miklós tárogató művésznek és minden megjelent fehérvári polgárnak a kiállásért.

Október 25. (vasárnap): Az M1 TV esti híradója a Székely Autonómia Napjáról (a székelyföldi és budapesti beszámolók után 2:50-től Fehérvár, majd Debrecen is szerepel az összefoglalóban).

Vajha egyszer több ezer hazai település lángja világítaná meg az egyetlen járható utat?!

Trianon100: A trianoni diktátum által ígért, de be nem tartott területi autonómia Székelyföld, Erdély számára nem lehet csupán "idea", hanem a legkevesebb, amit a székely népnek egy igaz magyar ember akarhat!

Tények tegnap, ma és holnap: Az idő nemhogy eljárt a követelések felett, hanem éppen ellenkezőleg. Az elmúlt 100 év bebizonyította, hogy több jár annak az Erdélynek, benne Székelyföldnek, melynek magyar lakossága meghaladja Észtország teljes lakosságát (észtestől, oroszostul, lettestől, litvánostul, németestül), azaz Erdély magyar összlakossága összemérhető Európa több országáéval, mint Lettország, Koszovó, Málta, és a túlnyomó többségében magyar lakta Székelyföldnek területe ötször nagyobb, mint Luxemburgé ma, lélekszáma meghaladja Ciprusét és még majd' 100 államét az országok e szerinti rangsorában.

Ébresztő, kedves "alvó autonómiáról" nyilatkozó székely testvérek! Több van itt! Egy létező, azonosságát máig megőrző, megannyi kulturális örökséget megtartó és művelő nép önrendelkezése nem lehet holmi bárgyú "úgyse" hozzáállás és meggondolatlan nyilatkozatok áldozata!

A Hír TV is részletesen számolt be a székelyföldi és a székesfehérvári kiállásról is


A fehérvári eseményeket megelőzően Sárkeresztesen a Trianon 100. évfordulóján avatott emlékműnél gyűltek össze a helyiek, majd a fehérvári fáklyás felvonulás után mintegy jelképesen a lánggal hazatérve lobbantottak máglyát 19:00 órakor Sárkeresztesen.

 Őrtüzek gyúltak a székelységért több megyei településen (feol.hu)

Köszönet a helybélieknek, s a Fejér Szövetség sárkeresztesi tizedének, Tieger Balázsnak, Orsolya Rékának, Fórizs Józsefnek és családjának a sárkeresztesi és fehérvári kiállásért, s az esti őrtűzért! Hajrá magyarok! Hajrá székelyek! Hajrá otthoni és itthoni testvérek! Hajrá székhelyi állhatatos emberek!

"Ahhoz, hogy a magyar ember igazán magyar lehessen, előbb székellyé kell válnia" - mondta Kodály Zoltán - s mi székellyé válunk, ha kell, hogy természetes önrendelkezési jogukkal élve székely nemzettestvéreink önrendelkezésüket elnyerve újra teljes jogú magyarok lehessenek.

Hazánktól elszakított Székelyföldön "Isten áldja meg a magyart, tartson neve, míg a Föld tart"!

Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése