2023. szeptember 17., vasárnap

610. Hétvezér Est a hagyományos magyar egészségügyi műveltségről

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Bernád Ilona szülésznő: Népi egészségkultúránk alkalmazása - a természetes születés hatása családjainkra, nemzetünkre, immunitásunkra

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!

Bernád Ilona szülésznő, néprajzos szakíró, természetgyógyász lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Esték 610. előadó vendége.
Előadónk anyaként és egyben nagyanyaként gyakorolja hivatását. A népi orvoslást a családból tanulta és fiatal szülésznőként hamar felismerte, hogy sokezer éves tapasztalatainkat nem alkalmazzuk sem a gyógyításban (egészségügy), sem a gyermekeink könnyebb, komplikációmentesebb világrajövetelében, a baba anyához és ezáltal a nemzethez való kötődésének megsegítésére. Fiatal korától néprajzot, természetgyógyászatot, hagyományos orvoslásokat tanult, majd elindult azon az úton, amely során a teljes Kárpát-hazában és Moldvában összegyűjtötte az egész embert szemlélő (holisztikus) népi gyógyászatot, a magyar szellemiségű, lelkiségű bábaságunkat, melyet harminc éve folyamatosan közzé tesz és igyekszik megtanítani a fiataloknak, középkorúaknak.

Kedvcsinálóként szolgáljanak szó szerint Ilona előadást beharangozó szavai:

"Sokat kutattam a nagyvilágban élő magyarok körében, a hagyományaikat őrző népek között, keleten, mindezeket 9 kötetben, sok, felkért tanulmányban és cikksorozatban rögzítettem. Minden nap alkalmazom magam egészségéért, családom körében a gyógynövényeket, mindezekkel segítem a hozzám forduló embertársaimat. Hogyha visszatérünk bevált népi bölcseletünkre, boldogabbak, egészségesebbek, kiteljesedettebbek leszünk emberként, magyarként, közösségként, ismét szaporodó nemzetté válunk! Becsüljük meg időseinktől örökölt, kitapasztalt, Istentől kapott Tudásunkat!" - s egy közelmúltban készült videó felvétel (az alábbi képre kattintva


- "El szeretném mondani, hogyha betartjuk hagyományos egészségkultúránkat, az a testünkre, lelkünkre, szellemünkre jótékonyan hat, a természetes születés-szülés sok segítő hatását, ezek között a védekező rendszerünkre, viselkedésünkre, mint egyén, közösség, és azt is, hogy életünk során, hogyan érik meg immunrendszerünk, és hogy miért volt jó ilyen szempontból is a hagyományos gyermeknevelés."

Ajánljuk az előadást és a Hétvezér Esték programját figyelmükbe, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt

2023. év Őszelő - Szent Mihály - Földanya - szeptember havának 19. napján (kedden) 18:00 órától 
a Királykút Emlékházban
(Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.)
Bernád Ilona szülésznő
Népi egészségkultúránk alkalmazása című,
a természetes születés hatása családjainkra, nemzetünkre, immunitásunkra alcímű előadására

A Hétvezér Est Rendezősége nevében:
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése