2023. szeptember 10., vasárnap

Régi vásáros közreműködőnk, Vincze Mátyás papírmerítő mester lesz a 609. előadó vendég...

Ha kedd, akkor Hétvezér Est
Vincze Mátyás papírmerítő: Papírmerítés régen és ma

Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!

Vincze Mátyás papírmerítő mester,
fehérvári vállalkozó, a Fehérvári Kézműves Egyesület tagja lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Esték 609. előadó vendége. 
 
Kapcsolatunk az előadóval szinte egyidős a Fejér Szövetséggel, hiszen rendszeres résztvevője volt a 2009 és 2017 között évente májusban megrendezett Botond Napi Vásárnak, s a Fejér Szövetség által szervezett más vásároknak is.
 
Látogatóink észrevehették, hogy a pandémiás kényszerszünet után gyakrabban, mondhatni minden hónapban szerepel egy-egy fehérvári, vagy Fejér vármegyei hagyományőrző mester, vállalkozó a Hétvezér Esték programján. Legutóbb Jakab János sárosdi fémöntő mester szerepelt programunkon A fémöntés művészete címmel sorozatunkban, kihez éppen az elmúlt hétvégén, szeptember 9-én látogattunk el a sárosdi kézműves találkozóalkalmából, ám ugyanígy láttuk vendégül a Dinnyési Várparkban is közreműködő Hidvégi Miklós bőrdíszművest (Bőrbe szabott lovas magyar lélek), s tettünk látogatást a Dinnyési Várparkban egy Hétvezér Est szünnapon (mondhatni annak keretében, vagy ahelyett).

Székesfehérvár kézművesség iránt érdeklődő polgársága 2019. év elején részletesebben is megismerkedhetett Vincze Mátyás munkásságával a Széna téri tagkönyvtárban rendezett kiállításán is. Előzetesként ajánljuk a Feol.hu oldalon "Vincze Mátyás papírmerítő munkáiból nyílt kiállítás a Széna téri tagkönyvtárban" címmel megjelent írást


Ajánljuk az előadást és a Hétvezér Esték programját figyelmükbe, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt

2023. év Őszelő - Szent Mihály - Földanya - szeptember havának 12. napján (kedden) 18:00 órától 
a Királykút Emlékházban
(Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.)
Vincze Mátyás papírmerítő
Papírmerítés régen és ma
 című előadására

A Hétvezér Est Rendezősége nevében:
Fejér Szövetség Sajtószolgálat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése