2024. július 22., hétfő

A magyar nemzet és állam őseredetéről tart előadást Dr. Tóth Máté energiajogász a 645. Hétvezér Estén

Ha kedd, akkor Hétvezér Est 
Dr. Tóth Máté jogász, író: Primordiális népiségünk: a magyar nemzet és állam őseredeti valósága
 
Tisztelt Hétvezér Est Látogatók!
 
Dr. Tóth Máté jogász, író, egyetemi oktató, gazdálkodástudományi PhD, LL.M. (Boston, Suffolk),
energiajogász, a Rátky és Társa Ügyvédi Iroda energetikai csoportját vezető ügyvéd, a Magyar Energetikai Társaság alelnöke, a Védett Társadalom Alapítvány Budapest Bizottságának vezetője lesz a Fejér Szövetség közéleti és közművelődési előadás sorozata, a Hétvezér Esték 645. előadója.

A köztévéből is ismert népszerű előadó által elindított ún. primordiális iskola meggyőződéssel bizonyítja, hogy az állam, a nemzet, valamint a rend, a jog keretei őseredeti, vagyis primordiális tartalmaink. Ez azt jelenti, hogy nem modernkori „huncutságokról”, valamiféle visszavetített, önkényes társadalmi konstrukciókról van szó, hanem természet szerint szövődő, a belátott emberi történelem kezdetéig visszanyúló, újra és újra megképződő elemi jelenségekről. Tanulságos ezt eredőiben is megvilágítani a primordiális magyar államiság, a X. századi magyar állam valóságán, hiszen a magyarság már István király előtt is államot alkotott, nem is akármilyet! Másrészt szükséges és hasznos erről beszélni azért is, mert a nemzet, állam, jog, társadalom alapvető intézményei ma átfogó támadás alatt állnak, ezért újra meg kell találnunk, egyúttal meg is kell védenünk az alapfogalmainkat.
 
Tóth Máté a valódi népi-nemzeti oldal izgalmas karaktertereként mindenhol következetesen képviseli, hogy különleges nemzet a magyar. Ennek csupán egy, ám nagyon fontos szelete a népi természetű államiságunk és a magyar nemzet születésétől következetes közjogi keret is, csodaszarvastól vérszerződésig, mely más nemzeteknél, népeknél eredendőbben jeleníti meg a természetes, természeti eredőjű értékeinket a jogban és a társadalomban. Ez a közjogi keret az érdem, a közösség és az idealizmus örök, őseredeti (primordiális) értékhármasán alapul. Most, amikor a Nyugat súlyos válságban van és a korábbi felépítményei ledőlnek, vissza kell találnunk a természetes népi, primordiális értékeinkhez. Ehhez az első lépés, hogy felismerjük és értsük, milyen kincs birtokában vagyunk, mennyire egészséges a gyökér, mely új hajtást hajthat.
 
Ajánljuk látogatóink figyelmébe az előadást és a Hétvezér Esték programját, azaz szeretettel várunk minden régi és új érdeklődőt

2024. év Nyárhó - Szent Jakab - Áldás - július havának 23. napján (kedden) 18:00 órától 
a Királykút Emlékházban
(Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán út 25.)
Dr. Tóth Máté jogász, író
Primordiális népiségünk: a magyar nemzet és állam őseredeti valósága
 című előadására

A Hétvezér Est Rendezősége nevében:
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése