2010. szeptember 9., csütörtök

Hétvezér Est szeptember 14-én Tóth Imrével

A Fejér Szövetség előadás sorozatának, a Hétvezér Estéknek szeptember 14.-i vendége a „Magyar Őstörténet, avagy nem jöttünk mi sehonnan sem” című könyv szerzője, a „magyarostortenet.gportal.hu” őstörténeti honlap szerkesztője, Tóth Imre. Előadásának címe: LÁBUNK ALATT, MAGYAR FÖLDBEN ŐSTÖRTÉNET!
Igen. „Voltak, akik jöttek, s mentek, kalandoztak idegenben. Jóval kevesebben, mint akiknek nyomait e föld fedi el.” hangzott el nem is olyan régen egy korábbi őstörténeti esten, s most újra ez lesz a téma. Csak most régészeti szemüveggel. Tóth Imre könyvének alcíme, Magyar Adorján híres mondata a Fejér Szövetség egyik jelmondata is lett: „nem jöttünk mi sehonnan sem”.

Miközben a viták azon, hogy voltak-e „finnugorok” egyáltalán, s hogy a velünk 4%-ban sem vérrokon finnek velünk éltek még két-háromezer éve, már nemcsak hogy eldőltek, de a Magyar Akadémia falain kívül már hallani is alig lehet ilyeneket (legalábbis az olvasottabbak körében), eközben továbbra is makacsul tartja magát a hit, (a régészet, a génkutatás eredményeinek nyilvánvaló cáfolata ellenére is) hogy a magyarok, avagy őseink tömegei mégis csak Ázsiából jöttek. Jöttek, igen, és mentek, avagy beolvadtak sokan. Álmos ás Árpád turulos magyarjai, a „magyari urak” is így érkeztek, mint jó testvérek, majd nemesek, de nem úgy a magyar nyelv. Föld- és kézműves nemzetünk azonban még annyira sem, sőt, a csizmát is díszesen varrták és hordták már őseink a Kárpát-medencében, miközben saruban jártak és tán háncspapucsot is szőttek már nyugaton és délen! Igaz. Álmos, avagy Árpád népe nem. Azt azért nem …, különben nem hívták volna őket őseink ide!

Az előadás helye: Székesfehérvár, Huba u. 7. (Hétvezér Sörkert)
Időpontja: 2010. szeptember 14. 19:00-21:00

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése