2010. szeptember 20., hétfő

Sárszentmihályon súlyos gondokat tártak fel a Fejér Szövetség fórumán résztvevők

Mondd, Te kit választanál?

Nagy elismeréssel szóltak a résztvevők Sárszentmihályon az önkormányzati választásokon elvi okokból jelöltet nem indító Fejér Szövetségről. A szövetség közszolgálati fórumsorozatának következő helyszíne Csákvár.

A szombati, sárszentmihályi fórumon két képviselőjelölt asszony mellett részt vett Szabó Tibor István is, a (Fidesz-KDNP) polgármester jelöltje, aki nehezményezte, hogy Kalmár Tibor jelenlegi polgármester és képviselőtársai mondvacsinált indokokkal nem vállalták a nyílt megmérettetést. Több felszólaló is felrótta a távol maradó hivatalban lévő polgármesternek és a sárszentmihályi testület tagjainak, hogy törvényszegő módon, több mint egy éve nem tartottak nyílt közmeghallgatást és e fórumot sem használták fel mulasztásuk enyhítésére. A község súlyos adósságáért is a jelenlegi vezetést okolták a résztvevők. A megjelent egyetlen polgármester jelölt pedig a tájékoztatás hiányát tartja a jelenlegi vezetés legnagyobb hibájának a sárszentmihályi lakosokat érintő fontos kérdésekben. „E nélkül társadalmi összefogás nem lehetséges” – hangsúlyozta Szabó Tibor.

A Fejér Szövetség következő közszolgálati fórumának helyszíne Csákvár lesz. A Publó Vendéglő rendezvénytermében szeptember 22-én, szerdán 18 órától kezdődő fórumra az összes körzetben induló polgármester és képviselőjelölt meghívást kapott. A Fejér Szövetség ott is arra biztatja a jelölteket, hogy a jelenlévő tanúk előtt polgárjogi szerződésre lépve a választóik képviselőivel mondjanak le „szabad mandátumukról”!

2010. szeptember 24-én Csóron és Székesfehérvárott egy időben zajlik a Fejér Szövetség közszolgálati fórumsorozatának két utolsó eseménye, amelyekre már a polgármester- és egyéni önkormányzati képviselőjelöltek közül többen is jelezték részvételi szándékukat.

Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése