2010. szeptember 9., csütörtök

Nyílt levél Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Az Ön korábbi kormányzása alatt, annak utolsó évében történt egy esemény, megszületett egy Csoda – egy kiállítás képében – melynek átélésére most minden magyar embernek szüksége lenne. Mintegy fél év alatt közel négyszázezren láttuk ezt a Csodát, a Millenáris Parkban és merítettünk belőle életerőt még arra a nyolc szűk esztendőre is, melynek egyik legelső intézkedése volt ennek a Csodának a megszüntetése.

Levelünket azért fogalmaztuk meg, hogy megkérjük Önt, kormányzásának első felében fordítson figyelmet arra, hogy e kiállítás újra létrejöjjön, s hogy felajánljuk szerény segítségünket is egyben ehhez Önnek.

Talán soha nem volt még ekkora szükség arra, hogy olyan dolgot hozzunk létre, melyből minden magyar ember egyaránt erőt meríthet az előttünk álló időszak nehézségeinek leküzdéséhez. Hisszük, hogy az „Álmok álmodói, világraszóló magyarok kiállítás alkalmas erre. Emellett úgy gondoljuk, hogy a közelmúltban számos olyan genetikai, antropológiai, nyelv-, írás- és hadtörténeti kutatási eredmény született, melyek új megvilágításba helyezhetik eleink történetét, és mindenképpen helyük van egy ilyen kiállításon, különösen, hogy számos eddig meg nem említett újítás is eleinkhez köthető e kutatások szerint.

Nem gondoljuk, hogy a különböző irányzatok vitájának adjon teret a kiállítás, de hisszük, hogy mind ősmondáink, mind hagyományaink előtt is tisztelegve mindenképpen teret kell adni az „akadémiaitól” ma még távol álló, de mégsem légből kapott, sőt neves hazai és külföldi szaklapokban megjelenő magyarázatoknak is. Így – urambocsá’ – nem Árpád népének a Kárpát medencébe érkezésétől kezdődne népünk, s nem a Halotti beszédtől vagy a Tihanyi Apátság alapítólevelétől nyelvünk, írásbeliségünk története.

Tudjuk, hogy nem kevés összeg és munka egy ilyen nagyszabású rendezvény megszervezése, de ha szükséges, a Szent Cél érdekében szövetségünk országos – és határon túli – kapcsolatait felhasználva mozgósíthatjuk a magyar társadalmat, illetve természetesen a fent említett új kutatási eredményeket elérőket és a mögöttünk álló közösségeket is az Ügy szolgálatába állíthatjuk. Tisztelettel ajánljuk fel tehát ennek érdekében erkölcsi támogatásunkat, a rendezvény népszerűsítését határon innen és túl, társadalmi munkánkat, fizikai erőnket és mindazt a szellemi tőkét, melyet a Fejér Szövetségbe tömörült társadalmi szervezetek tagjai bírhatnak.

Kérjük Önt, mint a hajdani kiállítás egyik megteremtőjét, tegye lehetővé, hogy a Csoda újra megvalósulhasson, mert – az Ön megnyitó beszédét szabadon idézve – „Itt az idő, hogy minden magyar teremtő ember összefogjon Magyarország felemelkedéséért”!

Székesfehérvár, 2010. szeptember 1.

A Fejér Szövetség megyegyűlése nevében:


……………………………. ……………………………… ………………………………...
Tóthné Fábián Kinga Kanizsay Zsolt Tamási Béláné

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése