A Fejér Szövetség népszerű előadássorozatának január 25-i alkalma az egészséges táplálkozásról szól. Vendégeink:
Dr. Kalmár Gergely biogenetikus és felesége.
A szegedi kutató több mint két évtizede foglalkozik az őstönköly újrélesztésével. A csernobili robbanás után egyedül az általa fenntartott tönkölybúza nem károsodott.
A Dr. Kalmár-féle tönkölybúzából készült kenyér ásványianyag tartalma 15-20-szorosa, vitamintartalma pedig 20-25-szöröse a hagyományos búzakenyérnek.
Míg a kereskedelmi forgalomban hozzáférhető tönkölybúza-fajták valójában hibridek, addig a tudós által "visszanemesített" ősbúzának gyógyhatása van: erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedést, javítja a sejtek stabilitását.
Az előadás során megízlelhetjük e csodálatos kenyeret és megismerkedhetünk más termékkel is: pl. liszt, csíráztatható tönköly.
Különösen számítunk a gazdák részvételére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése