2011. január 10., hétfő

Magyarország Alkotmánya: történelmi, sztálini vagy köztársasági?

Honfitársaink!
Ha megkérdezné valaki Tőled, hogy milyen törvények és szabályok szerint élsz, mit válaszolnál:
1944. évi vagy 1949. évi vagy 1989. évi szerint?

Ha megkérdezné azt is valaki, hogy akkor most melyik is a Te alkotmányod (a Magyar Alkotmány), akkor mit válaszolnál: a történelmi, a sztálini egypárti, avagy az "ideiglenes" többpárti?
Ha ráadásul még azt is megkérdezné, hogy - ugyan már - 2012-től melyik lesz az alkotmányod a jelenlegi parlament szabályai szerint, mit válaszolnál: a történelmi (1944-ig), a sztálini (1949-től), a köztársasági (1989-től), avagy az "új" (a 2011. évi)?
Íme a tény és való! A Fejér Szövetség "Alkotmányos Alkotmányozást" című felhívására az Alkotmánybíróság Főtitkárától érkezett levél válaszol a fenti három kérdésre is:
"A jelenlegi parlament a "sztálini", 1949. évi XX. törvény - annak 19. § (3) bekezdés a) pontja alapján - származtatja jogát, hogy Új alkotmányt alkosson! Ebből az következik hogy a népfelség maga a parlament?! Akkor viszont kik vagy mik a többiek, a magyar polgárok? - Victor Victor
"Melyik is a legalapvetőbb, a legsúlyosabb és a legmeghatározóbb alkotmányos alapelv és alapjog? Nem éppen az, hogy ki alkotmányozhat? Ez változik azzal, ami a parlamentben folyhat és folyik? Akkor mi is ma és mi is lesz - ha úgy lesz, ahogy a parlamenti Móricka elképzeli - maholnap az alkotmányod, Magyarország Alkotmánya? A válasz erre a kérdésre feketén fehéren egy és ugyanaz, akárcsak a fenti három kérdésre: A SZTÁLINI ! - Ferenc (az öreghegyi)

Ez nem hit kérdése. Ez tény és való ! Hacsak ..., hacsak nem teszel valamit?
Kereshetsz szövetségeseket itt: fejerszovetseg@gmail.com
és/vagy csatlakozhatsz (név, foglalkozás és lakhely megadásával) valamelyik felhíváshoz:
- a "Nyílt levél az újalkotmányozóknak" (a fenti villanyposta címen) és/vagy
- a Nemzetegyesítéshez itt és/vagy
- a Jogfolytonossághoz itt és/vagy
csatlakozz más alkotmányos felhívásokhoz, amelyek jogfolytonosságába visszaállítják a történelmit és végleg törlik a sztálinit!

Dr. Boór Ferenc, Sajó Mária és Sajó Victor
a Fejér Szövetség Szószólói

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése