2011. február 24., csütörtök

Bedőlő Gagyiprojektek sora Fejér megyében?

Előző bejegyzésünkben szerepeltek a még nevében reményteli Bőrgyári felújítási és a már nevében sem reményteli, de királyhoz méltatlan Királyi Séta projekt elhibázott tervezési vagy szervezési, sőt, végtelenségig nyúló idétlen időtlenségekről beszámoló hírek. Ma a fehérvári önkormányzat tárgyalásra méltónak tart egy javaslatot, amelyben évi 10 millió forintért megváltoztatnák a fehérvári sportcsarnok, a még latin-magyar, de legalább Fehérvárra utaló nevű Alba Regia Sportcsarnok nevét internacionális, avagy globális (?!) Vodafon Sportcentrumra.

A Magyar Király Szálló feliratának Hotel Magyar Királyra történt (törvényesen?) ügyetlen - vagy inkább észrevétlenül nagyon is ügyes (?!) - cseréjével,  átkeresztelésével felmerül bennünk már a kérdés, mennyit fizetne egy multinacionális, avagy globális cég, ha mondjuk a Székesfehérvár táblát White-City MULTI a'la Sic feliratra cserélnénk, hogy a sok ékezettől, meg magyar szótól a várva-várt és fényes tomporú befektetők vagy beruházók mégse essenek kétségbe, hogy ki is fekszik be és kinek itt!

Nos, a GAGYIPROJEKTEK sora Sukoró után, attól dél-keletre is bedőlni látszik. Nincs új a nap alatt, mindenhol bűzlik valami, ahova sikerült befektetőt csalni. Pedig Velence nevét még át sem kell nevezni ahhoz, hogy a "szelíd" és "gazdag" nyugatra lehessen hajazni, hiszen a Velence Kapuját már igazán könnyű lesz - főkén az alábbi képet elnézve - nem is olyan távoli jövőben mondjuk, "Velence Kaputt"-ra cserélni!
Persze, tudom, mi mindig túlozunk. Valójában minden rendben van, csupán új alkotmányt kell  még gyorsan írni, aztán nem lesz itt gond (vagy magyar ?!) már semmi ... csak azért toldottam meg ezzel, hátha valaki elhiszi a végén, hogy minden, de minden, mindennel és mindig is összefügg ... összeesküvés elmélet nélkül is.

Szóval, egy másik cikk, hogy mit is jelent a GAGYI még magyarul:


Elúszik 54 millió? Szabálytalanság a Velencei-tó kapuja közbeszerzésénél

Velence - Szabálytalanságot találtak a Velencei-tó kapuja egyik közbeszerzési eljárásánál, és nem fizetnek ki 54 millió forintot. A város az eljárást lebonyolító céghez fordul hivatalosan.

2011. február. 22. kedd | Szerző: Kovalcsik, Tribolt



A beruházás elemeit folyamatosan valósítják meg, a vizsgálatok vélhetően nem jelentenek csúszást a kivitelezés határidejénél (Fotó: Koppán Viktor Dávid)
" ... A Velencei-tó kapuja vizsgálatára is sor került - de ugyanezt az eljárást alkalmazta  a hatóság a velencei két tanítási nyelvű iskola beruházásánál, mert a létesítmény szintén uniós és hazai támogatással valósult meg -,  a projekt  öt elemét vizsgálták, egynél találtak hibát. A  megállapítás  szerint a város önkormányzata a tanulmányterv, az engedélyes tervek és a kiviteli tervek beszerzése során megsértette a közbeszerzési törvényt. A szabálytalanság miatt a város 54 millió 195 ezer 164 forint támogatástól esik el, így szól a megállapítás.  

Oláhné Surányi Ágnes, a város polgármestere  és a testület zárt ülésen  foglalkozott a témával, ezután az önkormányzat közleményt adott ki, amely a következőket tartalmazza:  "A   megállapításokkal kapcsolatosan az önkormányzat megkezdte a jogi helyzet vizsgálatát, és megteszi az avval kapcsolatban felmerült jogi lépéseket. Az viszont előzetesen megállapítható, hogy az önkormányzatot  az üggyel kapcsolatosan felelősség nem terheli. " ..."

Akkor mégis kit terhel itt felelősség egyáltalán?

Csak nem a Fejér Megyei Hírlap olvasóit? Vagy talán Velence lakosait? Ki hozott döntést és ki kap közpénzből a döntésekért fizetést is?
Igen érdekesen gondolkoznak azok, akik már a választás másnapján, amint nyertek, személyesen ellenőrizték a "fák gyilkosait", a markolók és homlokrakodók buzgó munkálatait, hogy végképp eltüntetik-e azon fáknak még az árnyait is, amelyek alatt egy hónappal előbb még aláírást gyűjtöttek a beruházás ellen hevesen tiltakozó Angelika Egyesület tagjai.

Egyébként szívesen megkérdeznék valakit, hogy azon élő fák élete, parkjának hűvöse télen és nyáron hány forint? Mikor azt kivágták, akkor mennyit vesztett a város? Mindössze néhány hektó benzint, vagy valami mást is?! Érdemes egyáltalán azt számszerűsíteni?
A cikk további részletei olvashatók  ITT.

Ferenc (az öreghegyi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése