2011. február 18., péntek

Folyamatos támadások érik szövetségesünket, az MVSZ-t

Hosszú hónapok óta szinte nem is telik el nap anélkül, hogy valamely magyarországi hatóság ne zaklatná a Magyarok Világszövetségét. Bíróság, ügyészség, rendőrség, APEH, közterület-felügyelet, önkormányzati hatóság, munkaügyi felügyelet…

Valóságos hatósági ostrom zajlik hosszú hónapok óta a Magyarok Világszövetsége ellen. A Fővárosi Főügyészség két éve vizsgálja az MVSZ törvényes működését. Előbb 10 évre visszamenően kérték be az iratokat, majd az MVSZ elnökének tiltakozása nyomán a bekért iratok időtartamát 5 évre csökkentették.



A több éve zajló vizsgálódás során a kért iratok összegyűjtése és a válaszlevelek megfogalmazása az MVSZ elnökének, jogászának, és a közvetlen munkatársaknak több mint 600 órányi munkát jelentett. Bár vizsgálódását nem tekinti befejezettnek, a Főügyészség már két pert indított az MVSZ ellen. A különböző bíróságokon ebben a pillanatban több mint 10 per folyik a Magyarok Világszövetsége ellen. Az MVSZ 2000 óta minden ellene indított pert megnyert, összesen több mint ötvenet. Az elmúlt fél évben azonban fordulat állt be: teljesen egyértelmű ügyekben az MVSZ-t elmarasztaló ítéletek születtek első fokon, nem jogerősen. Ekkor nyilatkozta az MVSZ kiváló ügyvédje, aki eddig az MVSZ ellen indított minden pert megnyert – közöttük a Legfőbb Ügyészség által indítottat is –, hogy még egy ilyen bírósági ítélet, és visszaadja jogi diplomáját. A közelmúlt bírósági ítéleteire Sajtószolgálatunk még visszatér.

Az APEH három teljes év minden gazdálkodási iratát bekérte. Hiába kérte az MVSZ képviselője, hogy a vizsgálatot az MVSZ székhelyén folytassák le, a hatóság ragaszkodott az iratok átadásához. A több mint 400 kg iratot a hónapokig tartó vizsgálódás után a hatóság azzal a semmitmondó, de sokat sejtető jegyzőkönyvi megállapítással adta vissza, hogy a hatóság ezzel nem tekinti lezártnak az adott időszak vizsgálatát. Senki sem tudta megmondani, hogy miért folyik a vizsgálat, és mire kíváncsi a hatóság. Az APEH vélhetően más hatóság megbízásából járt el.

A Magyarok Világszövetsége ellen folytatott hatósági ostromot a legbeszédesebben az MVSZ tulajdonában álló Volkswagen személygépkocsi esete példázza. A közvetlenül az MVSZ székházának bejárata előtt parkoló gépkocsira naponta kihelyeznek 10-15 ezer Ft-os bírságot. Erre ürügyül az szolgál, hogy mintegy fél évvel ezelőtt, közvetlenül az MVSZ székházának bejárata elé a rendőrség elhelyezett egy– amúgy a fák takarásában levő, és a forgalomban levő gépkocsik számára teljességgel láthatatlan – „Várakozni tilos” forgalmi táblát. Történik mindez a „nemzeti oldal” vezette Budapesten, és annak V. kerületében, a nemzeti együttműködés jegyében. 

Tekintettel arra, hogy az ellene irányuló hatósági zaklatások egyre tarthatatlanabb méreteket öltenek, a Magyarok Világszövetsége felhagy eddigi – a jó ügy érdekében gondolt – diszkrét hallgatásával, és Sajtószolgálata révén rendszeresen tájékoztatja a nyilvánosságot a Magyarok Világszövetsége ellen Magyarországon folytatott hatósági eljárásokról.

MVSZ Sajtószolgálat
7149/110218

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése