2011. február 22., kedd

Létezik, léteznie kell egy olyan szövetségnek...! Beszélgetés Dr. Boór Ferenccel és Sajó Viktorral szövetségrűl és egyebikrűl



Nem látja a mozgóképet? Töltse le a DivX Web Player böngésző beépülőt: Windows vagy Mac
Az általunk ajánlott magyar lejátszó alkalmazások letöltése: SMPlayer vagy VLC Media Player



Szövetség fejéren

A szövetségnek nincsen feje, gazdája, de kemény alapelvei vannak, amelyet minden szövetkező tagnak, közösségnek, szervezetnek be kell tartania!
A szövetségnek nincsen lába, se alattvalója, de van szervezete, magja, melyek mindegyikének megvan a maga feladata!
 A szövetségnek nincsen se eleje, se háta, se vége, se hossza, de van szövete, mintája, melyet ezernyi szállal fonnak keresztbe-kasba, körbe-körbe, karikába!

A szövetség egységes, de véletlenül sem egyforma, mert egészségesen más benne minden, ami egyben van és nincsen benne kettő, ami egyugyanaz.
A szövetség egységesebb, mint bármi, amit elképzelsz, legyen az pont, vagy gömb, vagy más forma, mert égi lélek szövi egybe, ami ha nem is látszik, mégis csak van, ami erősebb, mint bármi, amit fel- vagy megfoghatsz, a lélek tartja egyben, a lelkiismeret, ami mindig mindenhol jelen van.
A szövetségnél nincs egységesebb, mert nem együgyű és nem oktalan, mert minden szövetségnek oka, célja és következetesen egyértelmű módja van.

A szövetségben minden mellérendelt, felette senki, azaz mindenki felett is csak egyetlen van. Egyetlen minden, a minden, aki minden szövetségesben jelen van. Megoszlik minden, azaz semmi sincs egyben, azaz megoszlik az is, ami egyben van. A szövetség alulról épül, mert mindenki alul van, azaz senki sincs felül, ha mindenki mindenki mellett van.

A szövetség az szövetség. Tagjai közt senki sem arctalan. Sem cím, sem zászló nem tartja egyben, de összecsomózzák az elvek és tettek, s a lelkesítő gondolat, hogy tudja, hogy érzi, hogy senki és semmi sincs veszve, hogy magában semmi és egymaga senki sem maradhat.

Csak az elvek legyenek Fejérek! Csak Fejér alapok maradjanak!
Kelt: Székesfehérvárott, 2010. év nyári napfordulóján, Napisten havának 21. napján (2010. június 21-én)
Dr. Boór Ferenc (az öreghegyi)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése