2011. augusztus 29., hétfő

"ALAPJOG avagy az ALAG jobb" - a HVIM Csókakői Fejér Vásáron beszámol arról, mi is történt a szigeten

Senki ne gondolja, hogy büntetlenül úszhatja meg, ha bűntetteket követett el a szigeten vagy az eljárás során!
A tényeket mindenkinek tudnia kell! Tudnia kell a tényeket mindenkinek! A tényeket kell tudnia mindenkinek!

A Fejér megyei HVIM az Első Csókakő-váraljai Fejér Vásár közéleti jurtájában 1415-1500-ig számol be a "Hajógyári sziget"-re bejelentett tüntetés megakadályozásának módjáról és a rendezőség által elkövetett jogsértésről, s a rendőri túlkapásokról.

Korábban hírt adtunk arról, hogy rendőri segítséggel és közreműködéssel sértették meg az Inkal Security emberei törvényeinket nem riadva vissza még súlyos bűncselekmények elkövetésétől sem.
Törvényeink szerint
- bűncselekmény egy bejelentett és hatályos tüntetésre érkezők akadályozása,
- súlyosabban büntetendő az erőszak alkalmazása a részt vevőkkel szemben,
- és aljas, több rendbéli bűnt követ el az, aki brutálisan bántalmaz intézkedés közben (pl. egy rendőrautó takarásában) és azután (pl. egy rendőrautóban) egy hátrabilincselt kezű fogva tartottat, csak azért, mert részt kívánt venni egy bejelentett és engedélyezett rendezvényen vagy mert nem hajlandó leszegett tekintettel és arccal földre borulva feküdni órákon keresztül az előállítás alatt. Szerencsére van tanú és részletes filmfelvétel is készült az eseményekről

A rendőrség hivatkozhat arra májusban, hogy a szigetre engedélyezett tüntetés kezdési időpontjának (augusztus 1. helyett 9-re) módosítását már nem fogadja el, azonban ez nem jelenti azt, hogy jogszerűen visszavonhatta, vagy visszavonta a korábban engedélyezett rendezvényre kiadott engedélyét. Egy tüntetés nem tiltható be, ha nem akadályozza a "demokratikus" intézményrendszer működését. A "Sziget Fesztivál"-nak nevezett - mára európai hírű - sokak által - talán nem is véletlenül - "drogfesztivál"-nak nevezett tömegrendezvény nem tartozik a demokratikus működést biztosító intézmények sorába - most még nem, itt még nem tartunk.

Zagyva Gyulán kívül még két fejér megyei fiatalt is jogtalanul állítottak elő, s egyikőjüket az emberi mivoltukból kivetkőzött rendőrök állati ösztönüktől vezérelve  bántalmaztak. Nincs okunk kételkedni a panaszt tevők írásos beszámolójában, főként, hogy a hátrabilincselt kezű előállított alaptalan és oktalan bántalmazását a "nem eléggé elővigyázatos" rendőrök még a zárt autón kívül, tanúk előtt kezdték el, s hogy az előállított a fogdából szabadulva sérüléseiről azonnal látleletet is vetetett. Eszébe se jusson valakinek az az arcátlanság, hogy maga-magát ütlegelte, vagy a fogdából kilépve verték meg HVIM-es társai! Ehhez túl jól ismerjük az áldozatot és a rendőri állomány tagjai közötti - nem ma vagy tegnap kialakított - állapotokat és hozzáállást is.

A HVIM soraiba tartozó három más megyebéli társuk közül is egynek hasonlót kellett elszenvednie. A sajtóra jellemző, hogy tíz előállítottról adtak hírt, összekeverve a 6 szabálytalanul előállított tüntetésre érkezőt a 4 - talán jogosan - előállítottal. Kérdezzük: a sajtó hivatásból ennyire vak és oktalan? Vagy már kötelességszerűen mossa össze az össze nem tartozókat?

A rendőrök brutális eljárására - így vagy úgy - nincs mentség, csupán patkány módjára reménykedhetnek abban, hogy valaki elhiszi még, hogy nem ők, hanem az előállítottak hazudnak. Reménykedhetnek, hogy a jobb érzésű rendőr társaik - mert a reményt, hogy vannak ilyenek is, soha nem adjuk fel - még mindig nekik falaznak.

Az alábbi képek az oktalan és teljesen szabálytalan előállításról készült videó felvételből valók:
a bejelentett tüntetés jogosságát
Zagyva Gyula honatya magyarázza
és kéri a rendőri biztosítást a tüntetéshez
a bejelentett tüntetésre várakozók
és a fizetett intézkedni vágyók
látszólagos békéje
a bejelentett tüntetésre várakozók
a kapun kívül, de rendőrt jogaik
érvényesítésére nem ők hívtak
az Inkalos megjelenik,
hogy intézkedést kezdeményezzen, a
háta mögött felsorakozó rendőrökkel
blabla a vagyonvédelemről
és kapun kívül halad el
Zagyva Gyula mellett
... a mögötte felsorakozó rendőrökkel,
akik szorgosan videóznak (remek),
lesz bizonyíték (rengeteg)
a fájdalompontos lökés folytatása,
a mögöttük állókra taszigálás
a fájdalompontos lökés elleni
ösztönös mozdulat
 ... majd az elöl állók fájdalompontos (!)
kérése (?) a kapun kívül (!) van joga (?)
fájdalompontos taszigálás kapun kívül,
miközben mögöttük tömeg állja el az utat
kapun kívül a mellettük közlekedőkre
és mögöttük állókra taszigálás
kapun kívül a mellettük közlekedőkre
és mögöttük állókra taszigálás folytatása
oka nincs, de rendőri intézkedést kér,
mert nem tudja áttaszigálni, akit fog
a pánikba esett tömegen keresztül
és a rendőr most szó nélkül intézkedik,
nem Zagyva Gyula képviselő kérésére,
hanem az Inkálos utasítására
nincs hátra út,  mögöttük a várakozók
serege is megdöbbenő arccal áll,
nincs felszólítás, nincs igazoltatás
ok és igazoltatás és rendőri felszólítás
nélküli rendőri lefogás

majd berántás a szigetre karfeszítéssel
- szükségtelen erőszak alkalmazása

És Zagyva Gyula országgyűlési képviselő becsalogatásáról a szigetre, majd előállításáról és az előállításokról:

A felvételben a meghívott szavaiba minduntalan belevágó hölgytől kérdezhetnénk akár, hogy valóban ennyire értetlen, vagy az értelmi képességeit haladja meg valóban a tény, hogy mindaddig, amíg a "Hajógyári-szigetre" szerződést kötni vágyó fesztivál szervező társaság nem köt szerződést, addig a terület megnevezése - jelen esetben a "Hajógyári sziget nagyrétje" - nem a Sziget Fesztivál nagyszínpadja, része maga? Sőt! Közben és azután sem feltétlen az! Fel tudja ezt fogni, hogy mi a különbség a tegnapelőtt és a ma között, s hogy a tegnapelőtt a ma előtt van? Hogy a tegnap benyújtott módosítási indítvány elutasításának nincs köze a tegnapelőtti engedélyhez és ahhoz, hogy a rendőrség kinek és minek áll a szolgálatában? Miért is kell ostobának tetetnie magát egy közszereplőnek ebben az országban?!

Várunk minden jóérzésű és együtt érző fejér megyei lakost szeptember 4-én (vasárnap) a Csókakő-váraljai Fejér Vásár nagy előadó jurtájába a Fejér megyei HVIM 14.15-től kezdődő tényfeltáró beszámolójára! Mindenkinek tudnia kell, hogy mi az, ami a jog alapja felett, s mi az, ami az "alag" jobbja alatt van!

Korábbi vonatkozó híreink:

2011. augusztus 17., szerda - Alkotmányos alapjogot sértettek a Hajógyári Szigeten a rendezők! 

2011. augusztus 15., hétfő - Szigetes tények - "Nem fosztogattak, hanem pofonokat osztogattak" - egy HVIM tag beszámolójából 

2011. augusztus 13., szombat - Szigetre ment a Magyar Sziget - s a rendőrök kihasználták a rabomilok árnyékában a helyzetet: ifjakat vertek "te(l)hetetlenségükben"

Dr. Boór Ferenc (az öreghegyi)
Fejér Szövetség Sajtószolgálat
2011/08/29/1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése